Twittanje – I just don´t get it

Račun za twitter imam odprt že kar nekaj časa, sem ter tja sem malo pogledal kaj dogaja, ampak nekako nisem padel notri. Niti ne vem, kaj danes ta aplikacija ponuja, vendar se mi je v samem pričetku zdela kot nek okleščen Facebok.

Aplikacija mi je dala občutek, kot recimo, da sediš v lokalu ali pač kjer koli in nekdo vstane in se nekaj zadere. Nekateri se odzovejo, drugim je pač vseeno. Pravijo, da gre za mikrobloganje. Hmm, zanimiva skovanka, ni kaj. Glede na to, da pač blogam, nekako ne vidim te povezave, saj je twittanje zgolj podajanje kratkih informacij, skoraj v obliki smsa. Večina ga tudi uporablja preko mobilnikov, kolikor mi je znano. In kako naj enačim blog, ki nastaja tudi po več ur, včasih celo nekaj dni, s tem, da vstanem in se zaderem, Britney ima pa dve nogi, recimo.

Ne rečem, verjetno se širijo tudi neke druge, pomembnejše informacije, pa vendar so zame le te preusmeritev nekam, kjer bom informacijo preveril, če me bo zanimala.

Ne vem, očitno nekaj ne razumem, ampak me pa dejansko zanima, kaj je štos tega fenomena in, ali je namenjen tudi komu drugemu, kot računalniškim zanesenjakom, ali po domače – Geekom?

 • Share/Bookmark
Tagi: , , , ,

5 odgovorov na “Twittanje – I just don´t get it”

 1. 1 Mateja
  12:59 - 3.07.2009

  Hja, tudi pri meni je trajalo, da sem ‘not’ padla. Pravzaprav se še zdaj privajam.

  Zame je twitter predvsem orodje za zalezovanje znanih in manj znanih osebnosti.

 2. 2 Človek Človek
  13:52 - 3.07.2009

  Mateja ja, to sem opazil, da zelo radi uporabljajo twitter kot promocijsko, marketinško orodje…

 3. 3 Dane
  22:20 - 8.07.2009

  No meni se zdi samo logično nadaljevajne spleta, kot osebno izraznega sredstva Prvo so bile strani > forumi > blogi > mikroblogi pa še kašna variacija vmes. Z vsako naslednjo stvarjo je potrebno manj “računalniškega” znanja, zato sp bolj dostopni večjim množicam.

 4. 4 jst
  22:43 - 8.07.2009

  pa twitter je zakon :D

  ok, tudi sam sem registriral twitter račun že kar nekaj časa nazaj, sprva tut sam nisem “not padu”. Potem pa sem pogruntal, da obstajajo tut klienti (za razne platforme,…npr addon za FF: TwitterFox), ki ti ful pohitrijo prijavljanje v sistem. Prednost je tut ta, da se na mobijih ne nalaga nepotrebno sranje, sam zato da sporočiš, kaj delaš (kot je pri facebooku)

  lp

 5. 5 Eva Internazionale
  01:41 - 10.07.2009

  Bi se kar strinjala z zadnjim odstavkom :D Kot velika oboževalka Facebooka sem bila prepričana, da mi bo tudi Twitter super, potem pa … Nič. Račun sem si zbrisala. :)

  @jst, meni se Facebookova stran na mobitelu pokaže prilagojena in se naloži zelo hitro.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !