Danes pripada tebi…

Pot, ki jo hodim ni vedno lahka. Včasih, ko jo pogledam s strani, bi rekel, da je že skoraj nesmiselna, saj je v njej nemalo spodrsljajev, napak in odrgnjenih kolen. Vsakič znova, ko skočim, pozabim na padalo, na varen pristanek in mirno pot naprej.

Nikoli nisem bil takšen. Želja, ki prihaja od znotraj ne dovoljuje postanka, saj do cilja je še daleč in enostavne ter varne poti ni. Padci so včasih močnejši, drugič lažji, tretjič, pa jih komaj zaznam. In po zadnji odrgnini sem sedel v pesek in z očmi uprtimi v nebo želel potrditev, znamenje, karkoli, da uvidim, da razumem.

V misli se mi prikrade tisti dan, ko sem te ponovno uzrl. Bila si kot angel, čeprav je bilo tvoje telo odeto v črnino. V meni se je ponovno zbudila želja biti močan, pred menoj je stal nov cilj, mogočen kot gora. Zaželel sem stopiti v tvoj krog in na kratko užiti trenutek vsakdana. Nisva bila ravno popolna tujca,  vendar se najini poti nista križali močno, bila sva le bežna znanca.

Kot začaran sem klonil pred podobo in želel sem ugotoviti, kaj se skriva za tančico prelepega bitja, ki je še nekaj trenutkov stalo pred menoj. Vzel sem si čas in pričel sem raziskovati, kdo je oseba, ki mi ne pusti več spati. Najprej počasi, nato vedno bolj sem spoznaval, da se za mladim obrazom skriva duša, duša, ki je stara kot svet, polna znanja in upov, polna žaru in topline. Vsak dan sem čakal na tvoj kontakt in to je bilo vse, kar mi je pomenilo v tistem času. In tako sem te spoznal. Spustila si me blizu, pa čeprav ne ti ne jaz nisva bila v pravem času, pa vendar, kot da čas ne bi obstajal. Pričetek je bil vihrav. Priznam, ustrašil sem se. Ustrašil sem se, saj nisem verjel, da bi bilo resnično, ustrašil sem se, ker te nisem razumel. In tudi ti si se ustrašila mene. Bil sem kot majhen otrok, ki je želel darilo, ko pa je darilo dobil, pa kar ni vedel, kaj naj z njim stori . Vsakodnevne situacije so še bolj zapletale že tako zapleten klobčič in vsak dan sem se bal da bo tarakonec. Govorila si mi stvari, ki jih nisem razumel, saj jih nisem bil vajen, želela si stvari, ki so mi bile blizu, pa vseeno v danem trenutku zelo daleč. Nisem razumel kaj se mi dogaja in strah pred zavrnitvijo je botroval umikanju vase in odtujevanju, še preden sem prišel dovolj blizu. Vse do tistega dne. Tvoje besede so bile resnične, tvoji dvomi upravičeni, vedel sem vse, a storiti nisem mogel ničesar. Takrat me je zlomilo.

Ponovno sem se znašel na kolenih, pa vendar prvič s pravim razlogom. Nemoč, ki je trajala tistih nekaj dni me je spravila na tla še bolj, kot sem si bil pripravljen priznati. Zavrnitvi zunanjega sveta je sledilo še notranje. Takrat sem dojel, da mi je uspelo. Prišel sem na točko, kamor sem moral priti, moral sem izgubiti vse, da sem se zopet opomnil, da vsak korak izbiram sam in nihče drug ni kriv za stvari, ki se zgodijo. Takrat sem razumel tvoja dejanja, tvoje želje in tvoje misli, takrat sem dojel, da so tam zunaj resnične stvari, za katere je vredno ponovno vstati in dvigniti vsak naslednji korak. Ne vem kdaj, vendar nekoč sem to izgubil.

Danes tukaj sedim in na ustnicah mi igra nasmešek. Danes sem zopet v svoji koži in se počutim odlično, pa čeprav še nisem prišel tja, kamor želim. Vrnila si mi izgubljeno moč, upanje ali vero, v človeka in smisel. Danes sedim in gledam v tvojo sliko in z nasmeškom se obračam nazaj, saj razumem, česa sem se bal. Toliko lepote, toliko sijaja in tako čiste duše še nikoli poprej nisem srečal. Vsaka tvoja izrečena beseda, ki jo v pričetku nisem znal sprejeti postane blagoslov, saj končno razumem.

Danes sem hvaležen. Hvaležen sem dnevu, ko sem si te prvič zaželel, hvaležen dnevu, ko si mi pustila zraven in hvaležen padcem, ki mi pomagajo rasti, pa čeprav ni vedno lahko. Danes sedim v sobi, veselo puham dim skozi okno in se nasmiham, saj komaj čakam jutrišnji dan, ko bom rekel – danes sem hvaležen, da obstajajo ljudje, ki so tako človeško topli, čutni in nežni, tako nadnaravno lepi, da zaradi njih verjamem v angele.

Danes sem hvaležen, ker te imam, pa čeprav mogoče jutri odletiš drugam. Danes te obožujem.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !