Ena misel….

Danes kratka.

Vsi ljudje smo koristni, težava je v tem, da smo napačno IZKORIŠČENI!

 • Share/Bookmark

8 odgovorov na “Ena misel….”

 1. 1 mihac
  01:22 - 1.03.2009

  dobra ja…ampak razmišljam, …. misel velja ko nimamo upliva na to za kaj bomo izkoriščeni…ker pa to izbiro imamo, smo zgolj posamezniki sami krivi da smo izkoriščeni napačno….Mogoče bi jest zapisal: Vsi ljudje smo koristni, težava je v tem, da se pustimo izkoriščat.

 2. 2 Karmen
  09:56 - 1.03.2009

  Se zelo ne strinjam.

  Le mi sami smo tisti, ki odločamo in usmerjamo, kaj počnemo in kako.

 3. 3 Človek Človek
  12:58 - 1.03.2009

  Hmm, ok. Najprej vaju je očitno zbodla sama beseda izkoriščen. Sam v tem ne vidim nič spornega, saj v tem vidim naravni red ljudi. Seveda individuum je pomemben, se pravi, da naj bi bili sami ˝šoferji˝ svojega življenja, ampak v skupnosti se morajo razdeliti vloge, da stvar sploh funkcionira. In tako dobimo vodje in vodene. Vsak pač ne more biti vse. Tudi sam kot posameznik sem rad voden, dokler mi to prinaša korist predvsem v rasti. Ko se od vodje še vedno lahko učim. In takrat so moja znanja, moje izkušnje se pravi moje koristi na razpolago. Na koriščenje, ali dokončni izkorišččenje. Izkoriščanje samo po sebi ni negativna beseda, lahko pa tudi je. Jaz sem rad izkoriščen, ko za to dobi primerno povračilo. Če karikiram, zakaj se ne bi pustil izkoristiti neki lepi mladenki na lepo sončno nedeljo, hehe? Karmen, smo sami tisti, ki usmerjamo. Ampak večina za to ne ve, oz. temu ne verjame, zato je to lepa misel, ki je namenjena posameznikom, ki jo razumejo. In tako je zaenkrat prav, vsaj do takrat, dokler se posamezniki ne navadimo sprejemati poleg pravic tudi obveznosti.

 4. 4 Karmen
  14:14 - 1.03.2009

  Denis, razumela sem, kaj si želel povedati:-)

  Izkoriščenosti nisem razumela kot termina per se. Ne strinjam se z “napačnim”.

  Tok dogodkov je tak, nekakšen proces, usmerjamo ga sami, nekaj tudi naključja in usoda, tisto kar je zdaj “prav” je lahko čez nekaj časa “narobe” ali “še boljše”. Zmotila me je le “napačnost”.

  Včasih srečam ljudi, ki se ciklajo v nekem vzorcu in menijo, da je krivda ali napačnost na strani drugih. Ne sprevidijo pa, da ne morejo oni spreminjati druge, lahko spreminjajo le sami sebe.

  Napačnost je v zornem kotu, v pogledu in pogledu zunanjega opazovalca. Če človek sam meni, da nikoli v živlejnju ne bo nič iz njega, da bo celo življenje npr. šivilja za strojem, da nima nobenih drugih možnosti, midva morda vidiva napačnost njenega razmišljanja v njegovem samoomejevanju. Obenem pa izreka, da ga izkoriščajo država, občinarji, Ljubljana ali kdorkoli drug… stopiclja na mestu ali obsoja druge (samo poglej, koliko grozovito preveč ljudi obsoja Izbrisane).

  Jasno, imamo vodje in vodene, a lahko smo tudi v obeh vlogah, ki se, v različnih življenskih položajih, tudi zelo prepletajo. Sama nikoli ne gledam na “vodene”, kot na podrejene ampak kot na “sodelavce”. Če se v neki poziciji počutimo, kot da nekaj ne štima, pa lahko to spremenimo edinole mi sami.

  Vodenje v rasti, hm, zanimivo… Vemo, da je najboljši učitelj prav tisti, ki dovoli da ga učenec preraste:-)

 5. 5 Človek Človek
  14:40 - 1.03.2009

  No počasi bova prišla do srža. Ja to kar si napisala seveda drži. Ampak zgolj v teoriji. Človek je tisto kar ve in kar zna, bi rekel. In tu vpleteva vse od arhetipov, kognitivnega, skupnega nezavednega, do nagonov in vsakdanjih priučenih misli in dejanj. In kako se lahko nekdo, ki je že v osnovi ˝zapacan˝ s predajanjem energije na nekaj ali nekoga drugega, osvobodi le tega? Že v osnovi so sama verstva, kamor pripada večina prebivalcev sveta, nastavljena na to, da to energijo predajamo nečemu drugemu. Da nam služi reciva temu kot odgvor ali izgovor. In to je v našem bistvu. In to posledično samo prenašamo na druge inštance. No vsekakor je o tem potrebno še marsikaj razmisliti in se naučiti.

  Ja in to se po navadi zgodi in takrat se pač moramo posloviti, hehe :)

 6. 6 dr. filomena
  15:52 - 1.03.2009

  Se ne strinjam. Sploh. :)

 7. 7 Človek Človek
  15:54 - 1.03.2009

  Filomena – verjamem :D

 8. 8 Uršula
  21:52 - 1.03.2009

  Jaz pa se, ker je treba gledati v globino in širino. Jap. Se strinjam. Luštna misle. Simpatično globoka v plitvem morju.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !