Politika je morilka življenja…

Sinoči sem zaradi Filomeninega statusa po dolgem času kliknil na en izredno dober blog, ki ga verjetno vsi poznate – Pengowsky. Tema Have We Learned Nothing? je izreden zapis, kateri je pri meni povzročil najprej veliko mero žalosti, zato sem napisal komentar, ki je bil več ali manj posledica ogleda videa v linku. Videl sem ga namreč prvič, pa čeprav je star eno leto.

In zato sem zapisal:

Well, I knew I should not follow the redirection to your page, since I am always struggling not to know what is happening around me. I like my bubble. I like my fantasy world, that keeps me creative and distant from this kind of surreal world, that is more imaginative than mine. And the video proves it. So does the illness and premature death of a good, great man, who really believed, that something could be done. Well it can´t. And that is the fact. We, the people are still just animals who deal with politics… Those words were said more than two thousands years ago and I think they still apply to this day… Sad…

Ko sem ponovno prebral kaj sem sploh pripomnil, se mi je volja vrnila. Pomislil sem zakaj se izogibam politiki in spomnil sem se, da imam prav. Nihče od ljudi, ki navdihujejo mene, ki se mi zdijo possmembni se nikoli ni vpletal v to igro, saj so vedeli, da je življenje veliko več, kot zgolj tu in zdaj. Pa čeprav marsikdo trdi drugače in je prepričan, da to vpliva tudi nanj. A le ti se motijo. Človek je svoboden, če si svobodo vzame. Tudi če ti omenjeni posamezniki omejijo vse, si svoboden, če to želiš. In le oseba osvobojena vsega balasta, na katerega ne more direktno vplivati, osvobodi um, da le ta išče možnosti in rešitve, ki presegajo vsakdanjo bedo. Samo svoboden um je  lahko ustvarjalen in samo v ustvarjanju je prava svoboda. Ker človek je kreativno bitje, če je pristen. Ker se samo tisti, ki se želi in se izraža, vsak dan ponovno rodi.

Zato imejte svojo politiko. Imejte svoj šov. A če boste želeli kaj spremeniti, potem boste mogli spremeniti človeka in ne okolice. To kar živimo danes je posledica tistega, česar smo se naučili včeraj in tisto kar bomo živeli jutri, bo posledica tistega, kar bomo posejali danes. In dokler bomo sejali enako seme kot smo ga v preteklosti, do takrat bomo živeli v preteklosti in ne prihodnosti.

Moral sem ˝izliti žolč˝, da sem se osvobodil  te nepotrebne krame, ki se je sinoči naložila. Sedaj pa užijem sonce in  raje opazujem predmete okoli sebe in razmišljam, kako bi lahko bili še boljši in kaj ljudje še potrebujemo. Ali pa se grem poistovetiti s pticami in se zaljubiti. Grem živeti in ne samo razmišljati o tem, kako dobro bi bilo živeti…

 • Share/Bookmark
Tagi: , , , , , , ,

16 odgovorov na “Politika je morilka življenja…”

 1. 1 Davor
  11:06 - 25.02.2009

  OSvobodi se nepotrebne krame: Oglasna sporočila SiOL TV

  Preizkušajte SiOL TV dva meseca brezplačno! Največja ponudba TV programov, več kot 500 vsebin v videoteki, elektronski programski vodič, igre. SiOL TV

 2. 2 Človek Človek
  11:08 - 25.02.2009

  Huh Davor, a to je banner? NE vem, jih ne vidim, saj veš Adblock, inštaliraj si ga tudi ti ;)

 3. 3 Tibor Jablonsky
  11:09 - 25.02.2009

  Politika je kurba. Lahko jo jemlješ tudi kot satiro, dokler te pač osebno ne prizadane, potem postane revolucija!

 4. 4 Človek Človek
  11:14 - 25.02.2009

  Tibor, res je ja. Lahko jo jemlješ kot satiro, ampak to jemlje čas in energijo, te se mi pa res zdi škoda za poceni vice… Ampak osebno te ne more prizadeti. Lahko te materialno, duhovno pa nikoli, to je naša zmaga…

 5. 5 štulič
  11:31 - 25.02.2009

  Yes Denis. Ko človek začuti prostor pod Soncem, zadiha s polnimi pluči. Zato se je rimsko plebejstvo, raje, odločilo za demokracijo! Ampak b’li so pa tud’ Virgili ! :)

  (pa vendar, si tudi ti, odšel v New Delhi :( )

  http://www.youtube.com/watch?v=PzBl7v3PARg

 6. 6 Uršula
  12:15 - 25.02.2009

  hm, jap, vzamejo ti lahko vse, potem pa ne razumejo, da si srečen, ker si svoboden, ker nisi omejen z njihovimi igricami … mi je znano. Pa saj to ni izlivanje žolča …

  Ej, a greva na kosilo v parlament? Da vidiš igralce pri hranjenju teles, ne samo ega.

 7. 7 Človek Človek
  12:33 - 25.02.2009

  Štulič, tega tz Delhijem pa nisem najbolje razumel. In hvala za Azro ;)

  Uršula lahko ja, sva na vezi ;)

 8. 8 štulič
  13:09 - 25.02.2009

  Ker te bjerem in si odšel “z” narave v Americo!!! ;) Pih, megapolis…rikše??? new delhi? Gorenjska? :-P (pa mn_de nis’ na štoparco no?? :?

  Virgil vs. Nitche ? Khm; Artista vs. Managera!

  http://www.youtube.com/watch?v=ekEuy2Wkreo

 9. 9 Človek Človek
  20:46 - 25.02.2009

  Ampak sem se zopet znašel v ˝naravi˝…. Še bolj kot tam… Hehe, malo vsega ja… :) Virgil vs Nitcje? Diffrent sides of the same coin… :)

 10. 10 anka
  17:10 - 26.02.2009

  Svobodna diktatura – se pravi, svobodno sem se odločila, da moram delat :mrgreen: :-(

 11. 11 Človek Človek
  20:51 - 26.02.2009

  Anka, manipulacija je lepa reč ;)

 12. 12 Tibor Jablonsky
  00:45 - 1.03.2009

  @Človek: Dopovej to nekomu, ki je na račun politike izgubil službo…ali pa mu je le-ta močno prizadela njegov promet ipd… dopovej mu, da je svoboden.

  Osebno pravim: Do politike zmerom kritičen, če veš da lahko narediš bolje, pokaži, povej, napiši. Ne podpihuj, to zna vsak šalabajzer. Kako civilizirano dopovedati, ko ti nekaj gre na kurac? To je sedaj vprašanje.

  “Virgil vs Nitcje? Diffrent sides of the same coin”…Upam, da je to interna…;)

 13. 13 Človek Človek
  13:30 - 1.03.2009

  Tibor kako naj mu kaj dopovem, če je moral že sam vedeti, da je od tega to odvisno? Da kdor od meča živi od meča umre, sort of speak… No s tem, da prispevaš se seveda sam strinjam. Ampak zadeva je itak že vsa povedana in zapisana, samo se jo, z namenom očitno, ignorira. Politika v svetu je postala zgolj PR za različne premožne pšosameznike. No ja, mogoče je to vedno bila, ne vem, saj zgodovino pišejo zmagovlci… Kako civilizirano dopovedati, ko ti nekaj gre na kurac? – Greš in nekaj storiš. Samo akcija prinese reakcijo. Interna ja, moja pač, moj pogled na svet ja ;)

 14. 14 dr. filomena
  15:58 - 1.03.2009

  Človek, politika je precej širši pojem od tistega, kar žal a priori misli večina državljanov. Politika ni morilka življenja, ampak ustvarja potrebne pogoje zanj. Tisto o politični živali ni mišljeno slabšalno, ampak človeka njegova politična razsežnost dviguje nad raven živali, ki deluje samo nagonsko. Razen seveda, kadar se obnaša kot ovca.

  Vedno me žalosti, kadar berem pozive k apolitičnosti. Prav takšna naravnanost daje moč tisti peščici oblastiželjnih politikov moč, da jo krojijo po lastnih željah ob apatičnosti večine volilnega telesa.

  Alo, zbudi se, človek! :-)

 15. 15 Človek Človek
  16:14 - 1.03.2009

  Mislim, da potrebne pogoje za življenje v današnjem času ustvarja kapital, ki je lastnik politike kot take. To vemo in pred tem se je nesmiselno slepiti. Politika je zgolj podaljšek kapitala ali bolj kot ne njegov PR, kot sem zapisal že v enem prejšnjih komentarjev. Je šov. Slepilo. You name it. Volilno telo je tako enostavno vodljiva masa, da je stvar že rahlo absurdna. In ravno tam se izkaže, da se človek še vedno ni dvignil nad nagon. Saj se stvari in ideje še vedno prodajajo na podlagi tega. Človeštvo ima že skoraj ves svoj obstoj odgovore, ki jih potrebuje, ampak si jih očitno še vedno ne želi. Ne, ni še čas za zbujanje. :)

 16. 16 nevenka nevenka
  16:20 - 1.03.2009

  Politika je vsak način odločanja o nekem ravnanju. Tudi kapitalistična politika ima več politik, posebno brezbrižna je neoliberalna. Socializem so nekateri itak imenovali državni kapitalizem, no tudi ta je imel svojo politiko. Če govorimo o sistemskih politikah proizvajalnih načinov, če se temu danes še tako reče. Demokracija je dala priložnost, da se ljudje zavzemajo za različne politike. Danes biti apolitičen, pomeni predati orožje brez boja. Človekova zavest bi morala biti na nivoju, ki odpira pot politikam, ki so dobre za ljudi. Zbujanje ljudi je nujno tudi politično.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !