Pet mesecev prestolnice, javni prevoz in bizarnosti

Danes sem malce pogledal ta svoj blog in sem opazil, da se na njem že nabira prah. Sicer sem pripravljal resnejši zapis, vendar je zahteven, zato se ga bom lotil, ko bom imel malo več časa. Sedaj ga primanjkuje.

No in kaj imam povedati po enem mesecu v novem delu prestolnice? Hmm, nekaj stvari se ponavlja. Kot sem imel doma, imamo tudi tukaj enako kljuko, tako, da sem se že dvakrat zaklenil ven, vendar nič posebnega, samo nekaj čakanja je bilo vpletenega. Končno je padla odločitev o javnem prevozu. Avtomibilskega zavarovanja nisem podaljšal, saj v tem ne vidim smisla, javni prevoz mi je všeč, edino kar mi ne ugaja je pomanjkanje nočnih voženj. Odločitev je padla na podlagi nekaj prejetih kazni, tehtnica pa se je prevesila, ko sem skoraj zbil že tretjo osebo, ki je nisem videl. Na srečo se je vedno izkazala dobra reakcija, saj bi bil vedno kriv sam. Očitno sem zelo zmeden človek. Glava je vedno polna nekih misli in ko me je zadnjič ustavil policist zaradi prevožene rdeče luči, sem rekel, ne ne, ta stvar očitno ni zame, saj nisem niti videl semaforja… Očitno je bilo v naših krajih lažje. Ali pa nisem bil toliko zamišljen. Ne vem, vem, da sem se pravilno odločil, preden bi se zgodilo kaj nesmiselnega.

Zaenkrat na avtobusih še nisem opazil nekih ˝čefurjev˝, o čemer sem poslušal in bral, preden sem prišel sem. Niti enkrat nihče ni poslušal kake glasbe, se neprimerno obnašal ali karkoli drugega. Opazil sem, da se po večini v mojo smer vozijo študentje in starejši občani. Veliko je žensk. Večina. Nekaj dni nazaj sem jih opazoval in razmišljal o tem, kam je izginila ženskost? Opazoval sem namreč lase. Nekdaj opevan del človeškega telesa, ki velja za eno najbolj subtilnih manipulativnih sredstev, je očitno postalo neke vrste zimsko pokrivalo, ki ne služi ničemer.

Ne bi se čudil, ko dekleta tudi drugače ne bi bila urejena, ampak zmotila me je predvsem počesanost oziroma pomanjkanje le te. In urccca ni bila zgodnja, nekje okoli enih popoldan. Vedno sem občudoval, vonjal, gladil, tudi česal ženske lase ali svoje ženske opazoval pri tem delu, mogoče tudi od tod takšno nerazumevanje. In to niso bile posameznice, lahko bi rekel, da je bilo nekje okoli osemdeset odstotkov takšnih, opazoval sem pa vsaj kakih dvesto oseb v celem dnevu. Čemu barvanje, friziranje in še kaj, če manjka osnova. Imelo me je, da bi malce povprašal, ampak že tako oblečen kot sem bil sem sedel sam, čeprav je bil poleg mene prost sedež v prepolnem prevoznem sredstvu, sem vedel, da bi vse skupaj izpadlo preveč bizarno. Mogoče bi me še napadle, hehe.

Preselil sem se v lep konec in mislim, da poleg strogega centra je to ti. moj del Ljubljane. Komaj čakam pomlad in sonce, saj je veliko sprehajališč, v daljavi skozi okno vidim hribe, ki me mogoče celo malce spominjajo na dom. Mirno je, a vseeno imam pri roki čisto vse, kar mi pade na pamet.

Moram priznati, da sem prekomerno zaposlen, saj trenutno sedim na petih stolih, kar pomeni, da preizkušam lastne zmogljivosti in relativnost časa. Utrujenost zvečer nekako uspava, ampak energije še ne primanjkuje, prej bi rekel ravno obratno. Mogoče me sem ter tja to ujezi, ker zamudim kakšno zanimivo stvar zaradi tega, ampak v vsaki vojni so žrtve.

Pa tudi dobro je veliko delati. Manj časa ostane za spremljanje bizarnosti, ki jih opžam okoli sebe, kamor seveda spada tudi podpiranje in zbiranje sredstev za rezanje spolnih udov nekih posameznikov, ki so za okolje in  človeštvo pomebni zgolj kot eksperiment. Seveda nimam nič proti njemu, a moram reči, da sem rahlo žalosten, ko vidim, kako so ljudje pripravljeni stopiti skupaj za idiotizme, za resnejše stvari pa jim nekaj visi. In kolikšna medijska podpora je bila temu posvečena. Še tisti, ki sem jih, recimo, resno jemal, so mi s to potezo zavezali usta in jih ne morem več hvaliti, ne da bi lagal.

Ampak kaj čmo. Svet okoli nas je takšen, ostane nam dvoje. Ali se na te stvari oziramo ali pa enostavno ignoriramo. Posameznik lahko stori bore malo, kritična masa pa je kljub krizi še vedno premajhna.

No, kot zaključek naj povem, da še vedno veliko berem. Nekaj prebranega me je napolnilo, nekaj pa popolnoma zbegalo. Prvo se je dotaknilo mojega ˝verskega˝ aspekta, kjer sem izvedel, da nekje v samem bistvu verujem v isto kot Lao Tse. Druga knjiga pa me je zbegela, saj sem namesto odgovora našel nova vprašanja, saj v njej z zelo zamahjnjeno z roko piše, da sta svetloba in zvok eno in isto. Sedaj pa moram raziskovati še to, heh.

 • Share/Bookmark

12 odgovorov na “Pet mesecev prestolnice, javni prevoz in bizarnosti”

 1. 1 šuši šuši
  23:31 - 23.02.2009

  Boš že še dobil svojo porcijo čefurjade ;) Mogoče pa se na napačne konce Ljubljane voziš. Razkuštranih ljudi je na avtobusu kar nekaj … pa tudi takih z neprijetnim vonjem.

  Me veseli, da ti je tam všeč. Sem slišala razne pohvale iz tistega dela Lj. Drugače pa mam jaz eno sobo prosto, če rabiš ;) :D

 2. 2 Človek Človek
  23:35 - 23.02.2009

  Hehe, mogoče pa niso iz naše smeri :) Huh,sobo imaš prosto? Hmm, tole nadaljujeva privat :mrgreen:

 3. 3 drmagnum drmagnum
  07:18 - 24.02.2009

  Vso to pomanjkanje časa se dostikrat odrazi tudi pri nepočesanosti in neurejenosti. Nekateri pa mislijo, da je to del njihovega “stajlinga”.

  Pozdrav na tvoj konec.

 4. 4 Človek Človek
  11:16 - 24.02.2009

  DR., saj to je tudi meni najprej padlo na pamet, ampak ne vem, mi ni tako delovalo… No ja, mogoče smo nekateri po nepotrebnem nekje ostali zataknjeni v času romantike, ali nekaj v tem smislu… Pozdrav enako.

 5. 5 pokahontas
  11:24 - 24.02.2009

  checked ;)

 6. 6 Človek Človek
  11:36 - 24.02.2009

  poka, hehe :D

 7. 7 dr. filomena
  18:25 - 24.02.2009

  Upam, da boš tistih pet stolov kmalu zreduciral na dva… tri tops :)

 8. 8 pokahontas
  19:46 - 24.02.2009

  zakaj jaz v zgornji sliki vidim smrtno glavo, ki jo oblikujeta dekleti in svetilka? :shocked:

 9. 9 Človek Človek
  20:27 - 24.02.2009

  Zato ker je Dali s tem želel nekaj povedati :)

 10. 10 Človek Človek
  20:33 - 24.02.2009

  Filomena to sem počasi dojel ja… Saj se že odločam… Kmalu se bo vse zjasnilo :D

 11. 11 salvia
  14:40 - 1.03.2009

  u, daoisti. poskusi zhuang zija (zhuang zi: klasik dežele južne rože), lahko bi ti bil všeč.

 12. 12 Človek Človek
  14:45 - 1.03.2009

  Salvia, huh, trenutno si niti ne upam, pošteno povedano, saj se je nekje v ozadju prebudil nagon nabiralca in zbiralca, ki se mu trenutno ne morem več izogniti. Ampak vseeno hvala za priporočilo, si dam na seznam.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !