Pogovori s Človekom III…

Nadaljevanje drugega dela.

Minil je deveti dan. Želel je stopiti še korak nižje, ko se je od nekod pojavilo sonce. Topli žarki so mu ogreli obraz in premražene ude, sedel je na skalo in se ozrl proti gori.

Vrh je bil še vedno odet v megleno tišino in nič ni kazalo, da se bo kmalu spremenilo. Iz nahrbtnika je vzel oblačila, si postavil vzglavnik in se ulegel, da bi užil toplino, ki mu je bistrila misli. Bil je utrujen in zaspan, zato je zamižal, da si odpočije.

Komaj je zaspal, ko je na licu začutil mokroto in sunkoma je odskočil. Prestrašena žival ga je gledala v oči in tako sta obstala za trenutek ali dva. Počasi je stegnil roko proti njenemu obrazu, vendar je odskočila. Še enkrat se je ozrla in odšla.

Sedel je in gledal za njo. Lahkotno je skakljala preko skal, ki so vodile v dolino. Predramilo ga je in se ozrl proti svojemu cilju. A tam še vedno ni sprememb.

Razmišljal je, kako prav bi mu prišel glas, da bi se pogovoril. Napenjal je ušesa, da bi slišal, se oziral okoli sebe in se prestavljal,  zdaj sem, zdaj tja.

Nič. Ostal je brez glasu in brez gore. Pospravil je stvari, vstal in stopil po poti, kjer je maloprej skakljala drobcena žival, ki mu je ukradla sen. Brez misli je lahkotno stopil na pot. Prenehal je razmišljati, kaj bi bilo, če bi bilo in stopal korak za korakom.

Vedno bolj se je oddaljeval, vedno bolj poskočen je postajal korak. Misli so zamenjale vsebino in sonce je sijalo vedno bolj. Sprenevedanje je stvar preteklosti…

Ko je prispel v dolino, se je še zadnjič ozrl za skrivnostjo, ki je ostala tam gori, ji pomahal v slovo in ji rekel adieu…

 • Share/Bookmark

7 odgovorov na “Pogovori s Človekom III…”

 1. 1 Uršula Uršula
  20:16 - 21.10.2008

  tišina govori glasneje od glasu

 2. 2 denis h. denis h.
  21:29 - 21.10.2008

  Uršula čigava tišina v tem primeru?

 3. 3 Uršula
  21:08 - 22.10.2008

  tamle gor, pri tebi, meglena tišina.

 4. 4 Luka
  21:50 - 22.10.2008

  jap:<

 5. 5 MaMlaz MaMlaz
  09:50 - 23.10.2008

  Človek – boluješ od hiposexoze. Megla v glavi, hrepeniš po poljubih in steguješ roke proti divjim lisičkam in se počasi spuščaš v doline. Bo treba mal v lov. ;)

 6. 6 denis h. denis h.
  13:28 - 23.10.2008

  Uršula, ne vem če te popolnoma razumem..

  Mamlaz, zanimivo, da si omenil lisice, ker grem ravno danes na njih lov :mrgreen:

 7. 7 Uršula
  17:05 - 23.10.2008

  kaj te je tu za razumet, ti si pisal svoj tekst: v katerem praviš, da je bila na gori meglena tišina, pa še glas ni dal glasu od sebe – torej: tišina (ti) je nekaj povedala, več kot pa bi (ti) povedale na glas izgovorjene besede. Pejt v lov, eno lisico ujagaj za tolažbo, potem pa ne bo megle.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !