Sonce, Cabernet, Hranitelj in Mesto žensk…

Lep dan je bil zopet. Jutranje vstajanje brez budilke je vedno bolj natančno, ne glede na razliko v nadmorski višini in količini večkrat predihanega zraka. Obvezna cigareta, kava, banana in telovadba, prezračim sobo in se odpravim na delovno mesto. V bistvu nataj v posteljo ampak ne bomo dlakocepili.

Že ob odprtju oči mi je kot kamen na nogo padla ideja za novo kolumno, ki mi je že malo jemala energijo, saj nikakor nisem mogel najti nekaj, kar bi bilo tisto, kar sem želel. Še sinoči ne. Pa čeprav sem se trudil in sem vedel da s trudom počnem ravno tisto, kar ne bi smel in si retrosugestivno ustvarjam zid, nisem mogel pozabiti na njo, saj se rok izteka. Seveda je sledilo obvezno skoraj zmedeno sporočilo.

Štiri ure razmišljanja in brkljanja po netu je obrodilo sadove, konec koncev stvar poznam že od prej. Edino kar me je na koncu skrbelo je bilo to, da sem mogoče malo stvar prekomerno raztegnil in upal sem, da se talano spregleda in dejansko se je. Zmedena sporočila so se nadaljevala.

Ko sem končal se mi je zahotelo malo zanimivosti, umetnosti in ljudi, zato sem se odpravil v Narodni muzej, da bi pogledal stvaritve Alana Hranitelja, ampak prej sem se na kratko ustavil še na Vesti, da pogledam ekipo kaj počne. Kot vedno, tam cel kup Šare in dobre volje in nekako mi je padlo na pamet, da bi se poizkusil še kot snemalec in vse ostalo kar paše in sem želel združiti prijetno s koristnim, zato sem vzel kamero in se odpravil na razstavo z namenom, da ustvarim še prispevek.Zmedena sporočila so se preselila na drug pripomoček.

Ampak lej ga zlomka, Alan je Gospod. Z resnično velikim G. Lahko bi posnel nek del in določene segmente, ampak sam nisem nikoli navdušen nad tem, ker sem želel narediti primeren prispevek, konec koncev mi je delo te osebe všeč, zato sem se dogovoril, da se pogovorijo z njim o morebitnem sodelovanju, sam pa sem si šel pogledat inštalacije, da se bom bolje pripravil. In imel sem kaj videti.

Če kaj obožujem je to domišljija, krativnost in perfekcionizem. In v teh delih najdem prav vse. Odličen je do takšne mere, da sem sedaj v dvomih, ali sem to sploh sposoben pravilno prikazat. Ampak s tem se bom ubadal, ko bom videl ali se bo gospodu sploh dalo ubadati.

Ker je bil delovnik že skoraj za mano, sem se vsedel še malo na tervinoaso lokala, kamor je sijalo sonce, ki me neverjetno spremlja tudi tu. Ampak v ta lokal ne bom več velikokrat zašel, ne glede na notri dela cimra in da stoji nasproti opere. Prehladen Cabernet in topla voda v povezavi z obupno postrežbo ne odtehtata 3,7 EUR za dcl pijače. Predvsem pa ne steklenica Vina Koper, kot je pisalo na računu, ker vemo koliko stane v trgovini, kaj šele v diskontu… Zmedena sporočila se nadaljujejo z enakim tempom.

Vrnil sem se domov in si prvič skuhal kosilo. Sicer nisem preveč kompliciral, ker to razmere ne dovoljujejo, zato je padel klasični dunajec in pire krompir, malce blitve in korenčka, kos lalalalalalala (hmm, dobro nas je ˝opral˝ ta Frutek ja…). Zmedena opravičila so se prenehala.

Danes perem celo prvo žehto in končujem z delom, ki sem ga moral dokončat še doma. Vmes sem izvedel da naša Anka tekmuje. Prijetno me je presenetila zato jo miljavžent odstotno podpiram in seveda apliciram na vse da store enako in ji stisnejo eno petico  – Anka Bulovec (je na koncu strani).

No to je bil nov dan, jutri si greva s Katjo ogledat Ello, v četrtek pa na otvoritev Mesta žensk. Huh, kako se tako mesto lepo sliši…

 • Share/Bookmark

13 odgovorov na “Sonce, Cabernet, Hranitelj in Mesto žensk…”

 1. 1 pokahontas
  21:44 - 7.10.2008

  pa sej si ti tud zmeden ;)

 2. 2 pokahontas
  21:45 - 7.10.2008

  aja …vedno sem si želela počet kar počne Alan …mislim, da dostojno brani najine barve :D

 3. 3 denis h. denis h.
  01:14 - 8.10.2008

  Poka v vsem tem času še vedno ni jasno, da sem jaz vedno zmeden? :mrgreen: In kaj točno si želela počet? :mrgreen:

 4. 4 pokahontas
  09:26 - 8.10.2008

  predvsem likat :roll: :P

 5. 5 Ana
  09:55 - 8.10.2008

  spet te je lepo brat. malo sem zgubljena. prijetn zapis.

  ob tem se mi je zbudil spomin na “kijantija” ob popečenih rakcih… :D …par dni nazaj sem mela možnost videt mesto Chianti (Tv), po katerem se seveda imenuje to vino. in postala vanzemaljsko navdušena nad njim. Prelepo je. In mesto Siena tud, za btw :mrgreen:

 6. 6 denis h. denis h.
  10:44 - 8.10.2008

  Poka to je super :D

  Ana, kje si se zgubila? Uf ja, kjanti in rakci, kje je že to… :D

 7. 7 Uršula
  21:03 - 8.10.2008

  eh nič eh

 8. 8 Uršula
  21:05 - 8.10.2008

  eh, narobe tipka … med ehi meni se pa v vintgarju nisi zdel zmeden, tako da čisto vedno nisi zmeden … jaz malo išče zdaj izgovore, da ne bi delala, pa te berem, se mi zdi, da malo preskakuješ, ali pa sem jaz zmedena ali rahlo zgubljena kot Ana …

 9. 9 anna
  06:55 - 9.10.2008

  jaz bi še te rakce in kijantija :mrgreen:

  zgubila…mah…v svoji glavi. tak kot ponavadi ;)

  p.s.: o, uršula, haaaaj :D

 10. 10 denis h. denis h.
  16:11 - 9.10.2008

  Uršula, seveda se nisem zdel, skrivati pa znam… :D Preskakujem? Hmmm… Babe ste zgubljene, to bo to :D

  Ana jaz tudi ;) Aha, tvoje zmede, ok :mrgreen:

 11. 11 anka
  18:07 - 9.10.2008

  :D Hranitelju pa kapo dol! :D Škoda, da mi ni včeraj uspelo ujeti še te razstave, ko sem bila v LJ. Brezveze. :-(

 12. 12 anka
  18:08 - 9.10.2008

  ps: hvala za podporo ;)

 13. 13 Uršula
  21:42 - 9.10.2008

  joj, ja na Hranitelja lahko tudi jaz primaknem dve besedi.

  Čista Umetnost!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !