Tisto, čemur namenjate pozornost, se pomanjšuje …

Pošteno povedano naravnost sovražim nju ejđ motivatorje in podobne uot of mainstream guruje, ker so kratko malo navadni šarlatani in ustvarjajo več slabega, kot dobrega. Ampak kaj čmo, smo v demokraciji in vsak lahko počne kar želi.

Moj argument, zakaj so škodljivi? Ker govore zgolj o pozitivnih učinkih avtosugestije in se nikoli ne obregnejo, kaj prinese takšno početje umu, katerega manipuliramo. Človeški um je veliko bolj zakompliciran, kot si marsikdo predstavlja, predvsem pa tisti, ki verjamejo takšnim idiotom, da bi se ga preprogramiralo kar tako brez posledic. Posledic, ki jih tak osebek prinese samemu sebi in posledično tudi okolju, ker za svoja dejanja ne sprejema odgovornosti.

Dejansko se mi ne da ubadati s celotno razlago o škodljivosti (tudi NLPja), kot takega, ampak se bom raje pozabavala z eno točko, ki sem jo našel pri Mavričini:

3. Misel žanje rezultate

Če je v vašem življenju kaj takega, kar vam ni všeč, ne bodite zaskrbljeni zaradi te stvari in ne govorite več o njej.

Tako je. Razmišljajte pozitivno. Recimo:

Imate položnice, ki jih ne morete plačati, ne glede na to, da imate dve službi? Zakaj bi skrbeli. Misli lepo usmerite v pozitivo in si recite, saj se bodo plačale same. To se verjetno ne bo zgodilo, ampak vas bodo rubili ali pa vas po novih zakonih zaprli, ampak ne skrbite. Vaše misli naj bodo pozitivne. Mislite na to, kako boste opremili sobo v ječi, kakšne rože boste imeli notri in kako bo izgledal vaš čustveni in dobri sojetnik, ali sojetnica, za moške. V realnosti to ne bo niti približno tako, ampak obstaja velika možnost, da boste moški med pobiranjem mila pod tušem v vaši zadnjični odprtini začutili meso drugega moškega, ampak ne skrbite, vaše misli usmerite v pozitivo. Mislite na to, da če bi bili homoseksualni, bi vam to naravnost prijalo in stvar bo minila kot bi mignil ali kot bo sojetnik migal… Tako bi šlo iz dneva v dan, včasih bi se malce spopadli in izgubili nekaj zob, ki vam jih država ne plača, ampak ne skrbite, mislite pozitivno, saj ko vam bo manjkalo več kot trije zobje v vidnem delu in boste zopet dodatno zavarovani, vam jih bodo popravili ali dali mostiček. In ko bo tega konec, ne mislite slabih misli, da vam dolg, ki ste ga ustvarili ni izginil, raje se osredotočite, kako boste našli najboljšo službo v pisarni s pogledom na mesto. Ne obremenjujte se zaradi kartoteke in dejstva, da vas za takšne službe vprašajo po nekaznovanosti, saj imate vendar nove zobe in nasmeh za miljon evrov. In ko bo mraz stiskal vaše kosti v kartonastih škatljah, ne obremenjujte se s tem. Raje mislite na to, da bo kmalu vsemu konec in se boste znašli v nebesih ali zgolj dva metra pod zemljo in mraz bo izginil.

Razmišljajte pozitivno in svet bo lepši, ne glede na ˝konkurenčno misel˝, da so stvari omejene in da sreča nekoga dejansko pomeni obratno za drugega, saj imajo samo guruji prav, saj oni žanjejo velike uspehe in denar, ki mogoče pripada komu drugemu. Oni so pač vzeli iz KNJIG tisto kar jim ugaja in rek – Tudi hudič lahko citira Biblijo za svoje potrebe – je dobil plus točko…

Počnite kar vas je volja in mislite samo nase! Odgovornost pa prepustite nam!

 • Share/Bookmark

13 odgovorov na “Tisto, čemur namenjate pozornost, se pomanjšuje …”

 1. 1 Človek Anonimnež
  22:25 - 26.09.2008

  Revček, kaj pa je to kot čisti postulat primitivizma in ekstremnega pesimizma…brez iskanja kakršnih koli možnih rešitev, ki se seveda vedno najdejo…tako ali drugače… ja saj zato pa imamo toliko samomorov, družinskih umorov (staršev..in obratno)..In zakaj?? Zaradi lenobe, ki glavni razlog za to, da taki zmuzneti pred tem NITI NE POSKUSIJO najti kakšno rešitev za svOje težave, ampak za vse težave enostavno obsojajo vse druge (najpriročnejša je seveda država, pa tajkuni, pa starši…itd). Disciplina dragi moji in vztrajnost in trdo delo (umsko, fizično, duhovno itd) dela čudeže in nič drugega. Vse drugo pa je le racionalizacija-resignacija in primerki, ki tako razmišljajo potrebni takojšnje terapije by ex prof. Rgelj!!!

 2. 2 denis h. denis h.
  22:37 - 26.09.2008

  Anonimnež, zanimivo, mogoče bi bilo še bolj, če bi vedel, komu si pisano namenil…

 3. 3 blank
  22:56 - 26.09.2008

  Jest tvojga posta ne vidm tko kot ga vidm anonimnež. Se mi zdi da je bolj pomembno da je treba sprejet oboje, ne samo one-seasoned world. Kvečjemu je fajn absence of thought :) , ne pa pozitivno razmišljanje.

 4. 4 denis h. denis h.
  23:08 - 26.09.2008

  Hehe, ˝Blank˝, pa saj s pozitivnim razmišljanjem ni vse narobe. Sem še enkrat prebral zapis in vidi da se ga da brati na več načinov… Problem, ki ga vidim v teh ˝gurujih˝ je ˝pumpanje˝ zgolj ega ampak na žalost ne zdravega. Z zapisanim sem želel zgolj ponazoriti drugo plat medalje, ki je lahko prav tako resnična kot tista,. In tako kot si reke, ne samo one-seasoned world. Človek mora biti več. Več kot prazna smejoča se zadovoljna lupina, kar je dobro poznan ameriški koncept. Ampak ja, očitno ne vidimo vsi tako tega, konec koncev, ne verjamemo vsi v evolucijo…

 5. 5 blank
  23:21 - 26.09.2008

  Ja ja, čist razumem kaj hočeš povedat. IMO se ni treba trudt razmišljat pozitivno – se ti lahk še sfuka. Ko greš naprimer vn v naravo in jo čutš, res čutš, življenje, čutš srečo – se to kvečjemu zgodi v odstotnosti misli, v čistem zavedanju. Pa tud, ko si in the zone, a se takrat slučajno “spustiš” na nivo misli, al še celo misliš kaj boš mislil? Ne, just did it je takrat. Misli so, ampak najboljše, tud “nemogoče” stvari se pa zgodijo v odsotnosti misli.

 6. 6 vesna vesna
  23:44 - 26.09.2008

  dober zapis… do kje lahko pozitivnost pomaga? kaj se da spremenit s pozitivnim razmišljanjem? dobri primeri, je pa res, da bi verjetno “guruji” na njih odgovorili v smislu, da so položnice ipd. že posledica negativnega razmišljanja še pred “neizogibnim” stanjem…

 7. 7 denis h. denis h.
  23:51 - 26.09.2008

  Hehe, tudi sam ne dvomim v njihovo sposobnost in pripravljenost odgovorov, v marsikaj drugega pa…

 8. 8 vesna vesna
  23:58 - 26.09.2008

  ja, kriza – eni stvari jemljejo preveč zares: ja pa kako se je nabral tok računov, sej sem sledila vsem sedmim korakom pozitivnih misli do življenja brez stroškov ? :roll:

 9. 9 ametist
  04:09 - 27.09.2008

  100% tčno! Veliko bi lahko napisal o avto trningih, o zdravilstvu, o vedeževanju in še in še… Ne bom, da nebi delal komu krivice.

 10. 10 Uršula
  15:54 - 29.09.2008

  pišuka, vidim zajca v grmovju, pa pes moli taco tja … jaz sem za oboje: da narediš vse, kar je možno, da izboljšaš stanje (si torej dejaven), zraven pa misliš pozitivno. A bi šlo?

 11. 11 Uršula
  15:57 - 29.09.2008

  aja, ti si zajec, jaz sem psica ali jaz sem zajklja , ti pa zajec ;)

 12. 12 denis h. denis h.
  18:39 - 29.09.2008

  Uršula, seveda bi ˝šlo˝, ampak če delaš kot najbolje lahko, potem ti ni treba preveč razmišljati o tem, kako razmišljaš… jaz zajec? mogoče poleti… :D

 13. 13 Uršula
  20:26 - 29.09.2008

  ok, saj če delaš najbolje …, potem ne da ni treba razmišljat, ni časa razmišljat … zajec – poleti? kaj pozimi ni pametno bit zajec? saj te nisem razkurila? ni bilo moje, pa še iz celote je vzeto ….

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !