Čevelj – ogledalo duha?

Ravnokar sem si ogledal prispevek D. Sarkiča In M. Andlovic, ki sta posnela snemanje videospota, v katerem nastopajo Pahor, Golobič in Kresal.

Pa razmišljam o tem, kdo ˝skrbi˝ za naše politike? A oni nimajo svetovalcev? Ciljam seveda na izgled in ˝celostno˝ podobo. Fino so posneti tudi čevlji, kjer Kresalova ostaja zvesta ˝trdnemu˝ špic fetišizmu, medtem, ko oba moška kandidata nosita obutev, ki jima ju verjetno ne zavida niti Gartner

Zaresov slogan bi bilo očitno potrebno zamenjati v – Nova politika a stara dgoblačila. V izbiro barve in kroja se pri Golobiču niti ne bi spuščal, saj vsak, ki kolikor toliko pozna pravila oblačenja ve, kaj naredi črna obleka, takega kroja, predvsem pri tako visokem človeku kot je on.

Poleg njega stoji Kresalova, ki se je oblekla za snemanje novega krimiča in ji manjka samo še klobuk. Verjamem, da jo je zeblo, ampak na to bi mislila prej, preden je izbrala poletno pogrebno kombinacijo.

In Pahor? Ja hudiča, kje so osnove? Ramena nazaj, brado gor? Takšna drža predvsem pri človeku, ki naj bi veliko telovadil kaže samo na nezaupanje samemu sebi, ne glede na situacijo. Kdo bo zaupal človeku, ki še sebi ne zaupa? Čevlji so iz leta ´85, sivino obleke pa je razbil s – sivo kravato? Če bi bil poslovodja v banki, mu ne bi oporekal, ampak politik in to iz stranke, ki zastopa določeno barvo? Tukaj bi človek pričakoval vsaj poistovetenje.

In kje so ˝zančke˝? Kaj se je zgodilo s simbolizmom?

Hmm, v kaj se jaz spuščam, ko imam preveč časa…

 • Share/Bookmark

15 odgovorov na “Čevelj – ogledalo duha?”

 1. 1 pokahontas
  12:39 - 16.09.2008

  ikzekli :roll: :mrgreen:

 2. 2 Človek Človek
  12:40 - 16.09.2008

  :P

 3. 3 Mavricna
  16:47 - 16.09.2008

  Holly molly … al nekaj!

  Pahor res zgleda kot lutka na daljinsko … o ostalih dveh ne bom zgubljala besed.

 4. 4 Uršula Uršula
  17:13 - 16.09.2008

  In kje si bil prejšnji teden, ko smo pri našem časopisu iskali nekoga, da bo komentiral stil našil volov, pardon, volilnih kandidatov? Pa smo morali obdelat retoriko in čisto malo stilske podobe …

  ja, se vidi, da imaš te dni čas, lepo, nam daješ material za “štrikanje”

 5. 5 Uršula Uršula
  17:15 - 16.09.2008

  Aja, čevlji ponavadi res pokažejo veliko o značaju ljudi …. (ti imaš rad crockse, ane) Pa dobro bi bilo, da bi bili čisti ….

 6. 6 Človek Človek
  18:46 - 16.09.2008

  Uršula od kod tebi to, da jaz odobravam crokse? :shock: V katerem časopisu ne poznate bontona? :mrgreen: Mavrična, zakaj ne, dej komentiraj :D

 7. 7 pika pika
  21:38 - 16.09.2008

  A misliš, da ni najbolj modro ostati v sivem povprečju, glede na to, da to godi volilnemu telesu, na katerega ciljajo?

  Ti si pač zahteven državljan in takšnih je čisto premalo, da bi se politiki zanje oblekli, poiskali strokovnjaka tudi na tem področju, ali pa celo poiskali svoj stil in ga, boh ne dej, tudi upali pokazati javnosti. Pa še volit ne greš :roll: !

 8. 8 Uršula
  23:55 - 16.09.2008

  Kaj moram dat primernega smeškota na koncu crocksov? Vem, da jih obožuješ, tako zelo, da v njih še spiš ;)

  Pika, bravo!!! Potegnem črto in napišem sklep: Kaj za vraga se Človek buni, če pa sploh ne gre na volitve …

 9. 9 Človek Človek
  06:02 - 17.09.2008

  Pika ne bi se strinjal s tem, da je nepotrebno. Tu gre za ikonizacijo (no naj bi šlo). Meni je njihova vsebina popolnoma nepomembna, ampak paket pač daje sporočilo skozi osnove – čustva, spomini in število ponovitev. Pač osnova. Točka naprej je idealizacija, ki si jo posameznik želi. Ne glede na urbano-ruralno prebivalstvo so stvari enake. Vse je produkt in vse se obnaša kot to. Tudi tu se razmišlja enako (sicer se pri nas to šele uvaja a počasi bomo tam), saj se uporabljao enaka sredstva oglaševanja, kot za vse ostalo. V Sloveniji smo kar se tega tiče še zelo daleč, zato ne znamo ustvariti ˝spoštovanja˝ in ˝strahospoštovanja˝, ki ga take stvari prinesejo. Gre za osnovne vidike vpliva na posameznika in maso. Ps.: Pro Plusu je trenutno edini pri nas, ki se teh stvari zaveda in jih s pridom uporablja, zelo dobro je vidna pomoč˝ iz držav, kjer se namesto ˝prepričevanja z argumenti˝ uporabljajo druge tehnike, ki v ZDA delujeo nekje od leta 1906…

  Uršula: Ne glede na to, da tudi recimo ne hodim z miss Slovenije, rad vidim, da nas zastopa primeren produkt ;)

 10. 10 Uršula
  07:53 - 17.09.2008

  ok, jaz sem se šalila … Zakaj pa ne hodiš z miss? ;) Za missice pa ponavadi poskrbi neka ekipa, da so oblečene od nog do glave, tako kot treba … po modi in hkrati tako, da utemeljijo svojo predstavitveno vlogo. So pač produkt.

 11. 11 pika pika
  08:04 - 17.09.2008

  Eh, Človek, tako dolgo že komentiram pri tebi, da sem mislila, da je tale provokacija čisto prozorna ;-) . Saj se boš navadil ;-) !

  Da ne bo pomote: se strinjam!

 12. 12 Človek Človek
  09:15 - 17.09.2008

  Poka in Uršula, ob 06.02., ko je bila pisan komentar ni nič prozornega :mrgreen:

 13. 13 Uršula
  09:45 - 17.09.2008

  Eh, ČLovek, s katero nogo si danes vstal in katere šuhe si obul. Za sandale je bilo verjetno premrzlo? ;)

  Pa saj se strinjamo. Obleka naredi človeka. In v predvolilni bitki je tudi izredno pomembno, kaj ima človek oblečeno in obuto. Letos niso bili kaj posebej izvirni tile naši, vaši in njihovi kandidati. Tudi s čevlji in obleko se pove sporočilo. To je pač del celostne podobe. Ki pa se hitro skrha, če ni dodelana.

  Čevlji pa meni izredno veliko povejo o človeku. pa saj velja pravilo, da pogledamo frizuro in čevlje, to je meni večji pokazatelj, s kom imam opravka, kot pa obleka, ki si jo še zberemo, glede na namen. Čevlji in frizura pa so izdajalski (pokažejo tisto, kar večinoma skušamo skrit pred drugim, redko pri katerem pa, kaj želi pokazat) Ženski čevlji: zaobljen sprednji del, koničasti, kvadratasti, skoraj okrogli, široki, ozki, tesni, udobni, mehki, trdi, z veliiiikansko ozko peto, široko peto, polno peto, brez pete, zračni, zaprti, …. prav ‘lušten’ esej se da napisat. moški čevlji: izbira je dobra, a se zdi, da slovenski moški še vedno nimajo dovolj domišljije in poguma, da bi pokazali kakšen karakter imajo. Bolj ziheraški in previdni so. Izjeme seveda potrjujejo pravilo.

  Bolj srečen…. je že prozorno, ker je zunaj lep sončen dan …

 14. 14 Človek Človek
  09:58 - 17.09.2008

  Ja lep dan je ja, ga bo potrebno izkoristit :D

 15. 15 mm
  04:34 - 21.09.2008

  čeveljci od kresalove veliko povejo.dela se, kot da je suverena, potem pa se obleče kot birokratka na občini rakovnik.dolge lase, kao sem seksi, kostimček kao ne me taknt, ker obvladam. tipična bejba za reklamo za avtomobile. špičake na havbo, pa ..dejmo ključke, da ga vžgem.denar ma itak senica.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !