Ko nimaš vpliva, se prepusti toku in upaj, da ni premočan…

Sem človek, ki je pripadnik miselnosti mind over matter. To pomeni, da se sami vedno odločimo za to, kaj bo na nas vplivalo in kaj pač ne bo. Sicer sem odprt za vse možne opcije, ki lahko vplivajo na nas same in na okolje, tudi za astrologijo in druge vede, ki se ukvarjajo z različnimi energijami.

Moram priznati, da kar se tiče različnih občutkov, mi vedno bolj uspeva popolna kontrola, ampak pri stvareh, ki se dogajajo okoli mene, pa sem bolj kot ne list v vetru.

In ta vikend (ja še vedno sem nekako v vikendu, saj sem šele maloprej prišel domov), sem bil primer čisto enostavnega malega lističa v hurikanu.

Najprej se je zapletlo v soboto pri email komuniciranju z našo ˝režiserko˝ Ireno pri Plati (režiserka je v oklepajih, ker sama pravi da to ni, ampak zame naziv ni važen, važno je kaj kdo dejansko dela in to ona počne). Ker se je pač zgodilo, da mora nujno nekam na snemanje in da ne bova snemala studijskega dela za oddajo, naj bi vseeno prišel tja in prevedel intervju. V odgovor sem ji napisal, da to pa ne in prilepil smileta, kar se je izkazalo za nesporazum, saj je mislila da mislim resno in se smejem, ker se pač lahko…In tako je rekla, da ni več v LJ in da ne bom mogel do materiala. Vendar sem to izvedel šele kasneje, ko sem bil že na poti, zato sem se odločil raziskati druge opcije, kaj bi v prestolnici počel. Opravim samo en klic in dogovor pade. Gremo na psy trance event. Kul si mislim, šara pa le bo.

Beri naprej

In tako se vozim in kar naenkrat mi neha delati radio. Ok si mislim, star je že eno leto in kak mesec, tako pač je, danes se dela kratkoročno. Ko pa sem poizkusil zapreti okno, sem dojel, da nekaj ne bo v redu, saj se je pomikalo izredno počasi. Tudi na armaturi se niso več kazale lučke za smernike. Razmišljal sem o opciji, kaj storiti, saj sem bil na avtocesti in odločil sem se pravilno, da se nisem ustavil. Tako sem previdno prispel do prijatelja in ko sem se ustavil, je bilo konec. Avto je umrl. Ura je bila že pozna in klicati nisem mogel nikogar, zato sem se odločil, da ne kompliciram, konec koncev gremo na rejv.

Počakala sva še eno prijateljico in prijatelja, ki naj nas bi peljal in štartamo. Nismo prišli daleč, nas ustavi policija. Prehitra vožnja, 330 EUR kazni in dva dni pretečena registracija. Ker nismo smeli nadaljevati vožnje, smo vzeli taksi, vendar se je prijateljica odločila, da nekaj ne štima in se je odpravila domov. Mi smo se lepo usedli v Metro in iskali kam sploh moramo.

Nekako smo imeli srečo, da so na istem prostoru imeli pred dnevi nek punk koncert in je taksist že bil tam, saj so bila naša navodila slabša kot nič. Vendar ko nas je odložil, smo videli neizbežno – prispeli smo nekam v gozd, kjer verjetno domujejo merjasci in čarovnice in ni signala. Odlično. To pomeni samo to, da bomo mogli vztrajati do zadnjega in upati, da nas bo nekdo peljal vsaj do prvega znaka življenja.

Ljudi ni bilo veliko, vendar je bila glasba kvalitetna in glasna. Pa smo plesali. Dokler se je dalo. Potem je prišel nočni hlad in na srečo sem imel s seboj v nahrbtniku pulover, na nesrečo pa sem ga nekje sredi noči posodil prijatelju, ki je nekam izginil. Ne vem točno kako, vendar mi je nekako uspelo prepričati organizatorje, da kljub mokroti lesa vseeno poizkusimo zanetiti ogenj. Veliko truda so vložili, močno sem pihal tudi sam in končno nam je uspelo.

Super, toplota se je vrnila ampak očitno je ni bilo dovolj za moje prezeble noge, ki so jih branile zgolj japanke, zato ne bodi ga len, sem se posuval s pepelom. Dobesedno. Noge sem zaril v pepel in skrbel za to, da sem prilagal žerjavico, da ne bi utrpel hujših posledic podhladitve, čitno sem raje izbral opekline. Vendar do teh za čuda ni prišlo, kar so ugotavljali tudi zjutraj, ko je prišel dan in so me videli, kaj počnem. Seveda se sam sebi nisem zdel popolnoma nič čudaški, za druge pa mogoče kako pikico. Ampak dan je prinesel sonce in seveda popoldansko uro, kar je pomenilo, da bom moral kmalu na snemanje.

Na srečo se nas je prijatelj, ki je bil soorganizator usmilil in dostavil točno do prijateljevega doma, kjer se mi je uspelo umiti in celo uro spati. Zbudil sem se v še bolj nezavidljivem stanju, kot sem se ulegel. Ampak nič za to. Vsaj voziti mi ni bilo treba. Vendar sem jih pa slišal, oz. konstnantno poslušal. Zravnaj se, kašen pa si, vstani, sploh ne boš sedel. Da mi ne hodiš več utrujen na snemanja, so bile resne besede, ki niso sprejemale izgovorov, da sem pač star in izmučen. Ali pa da sem rejver in da to spada v koncept. Vendar sem raje ubogal nasvete in se spravil skupaj, čeprav je kar trajalo. Mislim, da bom ta način izvedel večkrat, ker sem bil več kot sproščen. Ampak ne bom povedal, kje sem bil.

A utrujen sem bil. Res močno. Komaj sem čakal posteljo, ki pa se je izkazala za fatamorgano. Namreč prijatelj, ki mi je nudil pribežališče se je naspal in odšel v Sub Suba, kjer tudi dela, tako sem moral tja. Na Vesti sem si sposodil tisto zblojeno malo kolo in odkolesaril. In tam me je že čakalo ledeno pivo. No ja, že pred snemanjem sem si privoščil kakšnega, ampak nameraval nisem več. Hmm, ja, sem rekel, enega za na pot. No in kot se je izkazalo, ne bo samo eden, saj se je čez nekaj minut utrgalo nebo. Tako sem moral izkoristiti udobje kavča na terasi in hlad piva. Skoraj zopet do jutra. Huh, končno smo prišli domov in sem zaspal. Kmalu sem ugotovil, da mi je crknila baterija in kar je še huje, da imam telefonske številke shranjene samo na telefonu. Super.

Tako sem dopoldan poizkušal rešiti situacijo z avtom, kar mi je uspelo šele pozno popoldan, na najbolj banalen način z AMZSjem in avto vleko. Kaj pa čem, če nikogar nisem mogel poklicati, da mi kaj pomaga…

Kaj točno je narobe niti ne vem, saj se mi sploh ni dalo več ubadati, oddal sem ključe in se dogovoril, da se pač slišimo. Dobro da sem imel družbo, ko smo se odpravili na vlak in sedaj sem doma. Na suhem in toplem, jutri pa bom uporabil zopet javni prevoz.

No to je bil vikend, pri katerem nisem imel zopet nikakršnega vpliva na situacijo, vendar pa sem čisto pomirjen.

Uh ja, skoraj bi pozabil. Ker nisem računal na rejv, ko sem odhajal od doma, sem si želel kupiti še kako majico, vendar je bilo vse zaprto, zato sem v suvinir šopu, kjer dela prijateljica kupil majico z napisom Ljubljana. Pa še zapestnico za na nogo sem si privoščil, ki me je končno nehala žuliti…

 • Share/Bookmark

54 odgovorov na “Ko nimaš vpliva, se prepusti toku in upaj, da ni premočan…”

 1. 1 šuši šuši
  23:54 - 21.07.2008

  sem mislila, da sva z nimfo imeli nesrečo :lol:

 2. 2 Človek Človek
  23:59 - 21.07.2008

  Hehe, Šuši, me veseli, da te tuja večja nesreče spravlja v dobro voljo. :mrgreen:

 3. 3 šuši šuši
  00:06 - 22.07.2008

  smeh je pol zdravja ;) sej ne, da me spravlja v dobro voljo. Smešno mi je, da sva midve tudi imeli precej burno soboto. Sicer dosti bolj prijazno kot ti … pa dobro.

  Kriva pa je itak luna. Folk je znorel ;)

 4. 4 Človek Človek
  00:10 - 22.07.2008

  Hehe, sej sem se hecal. Pa sej je bilo fino, edino kar me je malo razočaralo je pa nepričakovan odhodek, ampak tudi to je za pričakovat :D

 5. 5 Mavricna Mavricna
  00:17 - 22.07.2008

  A si gledal tisti film, v katerem se glavni igralec dere, naj mu bog pokaže znak, če gre v pravo smer? Pa so na cesti znaki za narobe smer svetili in utripali? On pa je še kar vozil naprej …

 6. 6 Človek Človek
  00:26 - 22.07.2008

  Mavrična nisem. A je za kej? :mrgreen:

 7. 7 Mavricna Mavricna
  00:29 - 22.07.2008

  Ne glih (pač neka komedija), samo začetek je pa tak, ko tvoja pot v LJ. :D

 8. 8 Človek Človek
  00:32 - 22.07.2008

  Saj sem vedel kam ciljaš, moral sem se malo pohecat. :D No ja, pa saj ni bilo tako hudo, saj smo rejval na trensu in smo bili duhovni :mrgreen:

 9. 9 Mavricna Mavricna
  00:35 - 22.07.2008

  Saj sem vedela, da veš, samo sem morala razložit … Duhovni? Žerjavica? :)

 10. 10 šuši šuši
  00:37 - 22.07.2008

  ah ja, takšno je življenje ;) Boš naslednjič pričakoval :D

 11. 11 Človek Človek
  00:51 - 22.07.2008

  Mavrična, med drugim očitno tudi to :D

  Šuši, kaj naj pričakujem?

 12. 12 šuši šuši
  00:55 - 22.07.2008

  vse :D

 13. 13 Človek Človek
  00:55 - 22.07.2008

  :D Po moje je že čas, da greš mal mižidisko :lol:

 14. 14 irenca
  06:48 - 22.07.2008

  Ja boooogo revše, te bo treba mal pocartat in te peljat na pivo ali dve (tri, sedem) :P Čeprav sem mela tut sama zlo podoben splet okoliščin – ko se ti v enem dnevu vsi murphyjevi zakoni pokažejo v svoji najboljši luči, jebemjimsvepospisku… :)

  dej resno, rufni, ko boš v lj, ok? ;)

 15. 15 pokahontas
  11:52 - 22.07.2008

  že vem kaj dobiš za božička …pridlavke :lol: …take, ki špikajo

  taki dnevi, ko bolj ko rineš z glavo skozi zid, so najboljši za pripovedovanje “štorij” ;) (bojo vnuki hvaležni) …kje je pa to dogajalo, a da jaz nič ne vem o tem? :)

 16. 16 Mavricna Mavricna
  17:15 - 22.07.2008

  Sicer pa, Človek, se dogaja? Ne mislim, na te “nesrečne” peripetije, ampak drugače … se nadaljuje?

 17. 17 Človek Človek
  17:18 - 22.07.2008

  Irenca, dokončno sem se odločil, ne pijem več piva. Konec koncev nikoli nisem bil ravno ljubitelj (ok kakšna Stella mi je sem ter tja zapasala, ampak to pri nas ni lahko najti) tega konzerviranega zvarka, ampak sedaj sem naredil črto! :) V LJ sem verjetno proti koncu tedna, se slišimo ;)

 18. 18 Človek Človek
  17:21 - 22.07.2008

  Poka a niso priglavci? :oops: Ma kaj pa vem kje se je to dogajalo, nekje v hosti, okolica Ljubljane, samo je pa fin prostor tudi za piknik ;)

  Mavrična, tam se ne bo nič nadaljevalo v smer, kot misliš, v kakšno drugo pa verjetno in upam, da še veliko bolj ;)

 19. 19 Mavricna Mavricna
  17:33 - 22.07.2008

  V vsakem primeru je prav …

 20. 20 Človek Človek
  17:50 - 22.07.2008

  Ja, se strinjam. V teh zadevah se mi zdi da vedno obstaja win win situacija, če človeka spoštuješ…

 21. 21 Mavricna Mavricna
  17:53 - 22.07.2008

  Zdaj pa novim zmagam naproti ;)

 22. 22 pokahontas
  17:54 - 22.07.2008

  tomejto, tomato :oops: ..nimam pojma …glede na to, da je en pridlavak …dobiš pridlavke vs. dobiš pridlavci …ne gre …edin dobiš pridlavce, sam se ne sliši fajn …bova prašala domače ;)

 23. 23 Človek Človek
  21:05 - 22.07.2008

  Mavrična, ali pa raje k novim delovnim nalogam naproti, so vsaj rezultati :lol:

  Poka, ni štos v c ju ampak d/g (pridlavci/priglavci), ti vpraši, ker si bližje :D

 24. 24 pokahontas
  21:17 - 22.07.2008

  doh nisem sploh opazila da sem se zapipkala …itak da je g …si me zmedu s c-jem ;)

 25. 25 Človek Človek
  21:30 - 22.07.2008

  Kako sem te jaz zmedel, če si ti prva to omenila? Cccc, babe, nikoli krive :P

 26. 26 pokahontas
  21:35 - 22.07.2008

  matr si kontradiktorn :) …sej omeniš takrat, ko opaziš oz te kdo zmede ;) in ti si me zmedu z zadnima dvema črkama, ki nista šli v štric z mojim zapisom, moj lapsus pa sem elegantno spregledala ;) …sploh pa …BABE smo čist fajn :mrgreen: …če ne druzga, pa za zgago

 27. 27 Človek Človek
  21:45 - 22.07.2008

  Evo, sej sem vedel, so že drugi krivi, oz. situacija je krica… Babe ste fajn SAMO za zgago in nič drugega :lol:

 28. 28 Mavricna Mavricna
  22:35 - 22.07.2008

  Človek, pazi se, ne čez babe govorit. Da si ne boš hudiča priklical na dom ;) V cerkvi smo svetnice, zunaj angeli, doma pa hudiči

 29. 29 Človek Človek
  23:02 - 22.07.2008

  Mavrična, jest poznam samo zadnjo možnost :mrgreen:

 30. 30 Dajana Dajana
  23:08 - 22.07.2008

  Ne da se mi brat celih klobas. A naslov odgovarja tej temi:

  http://www.youtube.com/watch?v=TljAODjuyGU&feature=PlayList&p=BD522908E03061B0&index=3

 31. 31 Človek Človek
  23:29 - 22.07.2008

  Dajana, ne. Naslov odgovarja suhomesnatim izdelkom… Niti pod razno, pa v moji glavi ne obstajajo puhlice v takšnem stilu, v kakšnem drugem pa mogoče v precejšni meri… Ampak meni je življenje všeč ;)

 32. 32 sparkica
  14:40 - 23.07.2008

  Hmmm…mogoče je tudi Mojzes na pre-rejvu dobil ideje z zapisovanjem nekih zapovedi :D Tako kot si ti dobil “grelno” idejo s pepelom in z žerjavico, navzven pa je zgledala več kot poduhovljena :D

  Moram ti priznat, da se ne pustiš :D Ko ga vse okoliščine tolčejo po glavi, jim nastavi še tazadnjo in mirno koraka naprej. Ne zmeni se za strele, ne zmeni se za kače in ne zmeni se za ves svet, ki tolče po njem z navideznimi kiji neprivoščljivosti…. Kakorkoli, Murphyja si zmlatil v vseh pomenih :D

 33. 33 Mavricna Mavricna
  11:28 - 24.07.2008

  Kaj je zdaj, plato sem si že ogledala, ti pa še nimaš nič gor o njej .. Kaj dogaja?

 34. 34 Človek Človek
  11:40 - 24.07.2008

  Sparkica, Mojzes je moral biti partyanimal, v to sploh ne dvomim :mrgreen: Od kod je tisti citat?

  Mavrična, vem ja, sem jo tudi sam videl :mrgreen: Čakam nek material, da naredim objavo… Ja veliko čakanja je zadnje čase, preizkušnja za preizkušnjo… Kako ti je všeč?

 35. 35 sparkica
  11:45 - 24.07.2008

  Citat je iz sparkičine glave :lol:

 36. 36 Človek Človek
  11:52 - 24.07.2008

  Uh uh, fino si to… izglavila? :mrgreen: Ja potem pa hvala, ane :oops:

 37. 37 sparkica
  11:57 - 24.07.2008

  Hehe, ni kaj hvalit :D Saj poznaš tisto o kurah in kmetih, ko ima tudi slepa kura kdaj debel krompir, kmet pa zrnje v prebavnem traktu :lol:

 38. 38 Človek Človek
  12:10 - 24.07.2008

  Šara :mrgreen:

 39. 39 Mavricna Mavricna
  12:41 - 24.07.2008

  Všeč mi je, sploh je domiselno sestavljen “scenarij”, najprej muzika in skoraj gola ženska telesa, ki pritegnejo poglede in vabijo k ogledu celotne oddaje. :D Strategija!! Dinamično razmerje med govornim in glasbenim delom pa je tudi všečno, vsaj zame. :) Med ogledom se mi je porodila neka ideja, a bom vprašala potem, ko boš že imel posebej objavo … Zdaj se ukvarjam z odnosi, ne morem biti stoodstotna na dveh koncih.

 40. 40 Človek Človek
  12:53 - 24.07.2008

  Mavrična, me veseli, da smo te prepričali in si si pogledala celo oddajo :mrgreen: Ok, se bomo pogovarjali potem bolj podrobno. Hvala za enkrat ;)

 41. 41 cyco
  13:22 - 24.07.2008

  a to si šu na un party malo naprej od Zaloga? Bi moral bit tam, pa sem se prepustil toku, ki ga včasih ljubkovalno poimenujem lenoba. Sicer pa bi lahko okoli srpskih murphyjevskih dogodivščinah spisal še enkrat daljši prispevek od tvojega ;) Upam, da bo aftek ozdravel. Čim ceneje seveda!

 42. 42 Mavricna Mavricna
  14:04 - 24.07.2008

  Samo zaradi žensk ;)

 43. 43 Človek Človek
  08:21 - 25.07.2008

  Ej kje si Cyco :D Ja, ja, po mojeje blo tam ja. Heh, ti lenoba, zamujaš zamujaš :lol: Avtek je pa že ozdravel, ni bilo drago. Nek razdelilec za elektriko je šel ali ena zadeva plastična za palec velika z napisom Bosch. :D

  Mavrična, kaj zaradi žensk? Mislim itak je vse zaradi žensk, samo na kaj ti ciljaš? :mrgreen:

 44. 44 Mavricna Mavricna
  08:53 - 25.07.2008

  Ja, samo zaradi žensk na začetku sem gledala celo oddajo. Glasba mi itak ni všeč. :mrgreen: pa še kar čakam na več tvojih besed … (ženska sem pač, nestrpna, smotana, …)

 45. 45 Človek Človek
  08:56 - 25.07.2008

  Kako hudiča ti ni všeč glasba z dušo? Cccc, če se samo spomnim Disca in kako smo takrat skakal :mrgreen: Objava bo čimprej, sedaj zopet moram šibat, ni kej…

 46. 46 Mavricna Mavricna
  09:20 - 25.07.2008

  :D ma, saj mi je všeč …. samo kosti mečem

 47. 47 anka
  13:32 - 25.07.2008

  Matr teb dogaja. :roll: :D Kar se pa žerjavice tiče, me pa čisto nič ne preseneča. Ko je v bližini ogenj, znaš biti kar nevaren. Dobro, da te je zeblo, in si svoje podplate zakopal v žerjavico, kjer so pocrkale vse bakterije. :mrgreen: Uf, še sreča :D drugače bi bili ostali hitro priča kakšnim nočnim vragolijam z improvizoriš baklami :roll: Pomembno opozorilo: kadar Človk to počne, ni varno biti v njegovi bližini. :mrgreen: ps: Oddajo sem pogledala. Fajn intervju in seveda, tako kot je že Mavrična povedala, s to razliko, da mi je glasba :cool:

 48. 48 Mavricna Mavricna
  18:31 - 25.07.2008

  @anka, tik nad tvojim komentarjem preberi, samo kost sem vrgla (glasba mi je v resnici zelo všeč) … PA daj, Človek, spravi že kaj gor o plati, duš, danes sem prišla do LJ, bom šla še malo v levo in gor, da te stresem, da bo hitreje .. ;)

 49. 49 anka
  19:05 - 25.07.2008

  Mavrična, oprosti moji površnosti in to pri stvari, ki jo imam tik pred nosom :mrgreen: Saj ne morem verjet. :roll:

 50. 50 Človek Človek
  21:17 - 25.07.2008

  Mavrična, saj sem vedel, da se hecaš, ker če ti pa to ne bi bilo všeč, potem… :D

  Anka, kakšne balke? To so natolcevanja :mrgreen: Me pa res veseli, da ti je oddaja všeč, men je tud, ker so babe :lol:

 51. 51 bučA
  19:07 - 28.07.2008

  človek o človek..Smo celo jutro sedeli skupaj ob ognju in si greli riti, pa zdel si se mi tako zelo znan, a zaradi prekomerno popitega alkohola moji možgani niso delovali prav hitro. Ko pa sem danes pogledala ta novo plato je bil tu odgovor. Hvala za vse podarjene cigarete, ki si mi jih podaril tisti večer/jutro. Res da nisem bila fina družba, ker sem bila na šestem planetu od Zemlje, a komu mar, važno je, da nam je uspelo obdržati ogenj :D Glede prekrivanja nog z pepelom pa tkole: bilo je tako svinsko mrzlo, da popolnoma razumem tvoja dejanja, saj bi sama sttorila podobno :)

 52. 52 Človek Človek
  19:32 - 28.07.2008

  Buča o Buča, sem pogledal tvoj blog, da sem videl da smo se res skupaj greli :D Eh, kdo od nas je pa razmišljal o družabnost ob toliko nevšečnostih, preživeti je bilo treba… Me je spomnilo na Rusijo leta… :lol: Tisto o cigaretah pa raje ne govori okoli, se me bodo gorenjci odrekli :mrgreen:

 53. 53 bučA
  20:13 - 28.07.2008

  Če se rus zraven naju ni pritoževal, potemtakem že ni bilo tako hudo, čeprav pri meni je bla res krizzZZZZza…Ok, ne bom govorila naprej :D

 54. 54 Človek Človek
  12:10 - 29.07.2008

  :D Jest se krize niti ne spomnim najbolje… Verjetno je bilo kaj v pivu :mrgreen:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !