Na dejstvo da sem majhen Človek, me vsak dan opozarjajo…

No, tako gre to nekako. Naši vrli in vsevedi urejevalci naših življenj, so se odločili, da bodo spremenili cestni režim, meni nič, tebi nič, kar tako čez noč.

Skozi mesto so določili enotno hitrost 50 km/h. Kot sem slišal, so o tem obvestili predvsem tiste, ki vozil nimajo ali pa so že tako stari, da v vsakem primeru vozijo pod omejitvami. Baje so objavo dali v nek lokalni časopis in baje na lokalni radio, ki je prav tako seveda namenjen tistim, ki jim je po človeški logiki bolj namenjen javni prevoz kot upravljanje z mašinami, bodisi zaradi vpliva analgetikov ali zaradi slabših refleksov ter slabega zaznavanja okolice.

No in gospoda policisti so me seveda na to novo pravilo želeli obvestiti z položnico, na kateri je pisalo, da sem storil prekršek prehitre vožnje. Sicer sem vozil pod hitrostjo, ki je veljala 100 let in ki je veljala še včeraj, saj se mi ni nikamor mudilo in sem poslušal glasbo, kot to počnem po navadi. Prijazen možakar me ustavi me prosi za dokumente ipd, na to pa mi reče, da sem storil prekršek… Pogledal sem ga kot vol, katerega bo pravkar naskočil bik in zahteval pojasnilo. Ustrežljivi mladenič mi je povedal, da so spremenili predpise, ki smo jih bili vsi vajeni in kateri so veljali odkar je obstajala cesta. Tista cesta, ki jo prevozim vsak dan nekajkrat in mi tudi pod razno ni padlo na pamet, da se je ta cesta kaj spremenila, oz da je kaj drugače… Opomnil me je tudi na to, da je seveda spremenjena cestna signalizacija (odstranjen je bil en znak, ki je bil že tako komaj viden) in da stvari sedaj tako stoje.

Seveda sem mislil, da je vse skupaj šala, dokler uniformirana pojava ni sedla v modro belo vozilo z namenom, da izstavi položnico. Ko mi jo je prinesla nazaj, se seveda nisem na dokument podpisal takoj, ampak sem pripisal sledeči tekst:

Spoštovani.

To kar se mi je zgodilo danes, je perverznost najvišje možne variante, saj situacijo vidim nekako takole. Ker imam svojo državo rad, kot imam seveda rad svojo žensko, je stvar primerljiva s sledečo situacijo:

Imam žensko, s katero imava redne spolne odnose že desetletje (toliko časa imam izpit in se legalno vozim po tej poti), in ti se odvijajo tudi večkrat dnevno. Tako sem danes prišel domov, in si zopet zaželel nežnega koitusa, sem z previdnim nežnim dejanjem krenil k njenem mednožju. Zamišljal sem si lep prodor v nasprotnikovo bazo, a presenetilo me je nekaj, kar me še vedno bega. Tam kjer je bila nekoč prečudovita planjava naslade, je stal ogromen velik tič, ki bi mi skoraj izbil oko.

Po dolgotrajnem šoku sem si opomogel in me je zanimalo kaj za vraga se je ženski zgodilo in kak,o da mi o tem ni nič povedala. Vehamentno mi je odvrnila, pa saj bi moral vedeti, saj je o operaciji povedala sosedi ( ki je sicer jaz ne poznam in je nikoli ne vidim), a vseeno, povedala ji je. Če pa sem seveda neinformiran, pa bi moral opaziti znake, da se z njo nekaj dogaja.

In to seveda ni dovolj (da me je spolna sla z mojo žensko minila), od mene zahteva celo to, naj še za njo kupim kondome, saj sedaj jih bo rabila.

Upam, da boste to besedilo vzeli na znanje kot je bilo pisano (v ciničnem smislu) in mi naloženo kazen zamenjali s ˝tistim˝ opozorilom, do katerega sem baje tudi upravičen, saj je razvidno, da sem drugače izredno spoštljiv voznik.

S spoštovanjem,

D.H.

No in sedaj bom počakal, da vidim kaj mi bo komandir naše policijske postaje prisodil, upam, da bo stvar rešena v prid meni… Pa kljub temu naj bo kar bo, vseeno še zatrdim, da niso normalni, saj so mi časovno pot s tem dejanjem podaljšali za 5min, pa čeprav tam ni nikakršne hiše… Grozno in debilno…

 • Share/Bookmark

17 odgovorov na “Na dejstvo da sem majhen Človek, me vsak dan opozarjajo…”

 1. 1 zorman zorman
  18:19 - 13.03.2008

  gnorantia iuris, neminem excusat – neznanje prava nikogar ne opravičuje; ignorantia iuris nocet – nepoznavanje prava škoduje.

  Mislim da bo rimsko pravo tole, malček paradoksalno in vendar učinkovito. Za časa same veljavnosti rimskega prava je bilo pravilo še toliko bolj hecno, saj to pravo ni bilo večinoma nikjer zapisano in je bilo pravzaprav namenjeno le posvečenim.

  Skratka, poglej na to z druge strani, saj je samo denar in v končni fazi vseeee krožiiii. :D

 2. 2 Marija Marija
  18:45 - 13.03.2008

  Če je komandir slučajno latenten gej, si oplel na celi črti.

 3. 3 pika pika
  19:02 - 13.03.2008

  Morda pa dobiš lubrikant in kondome v vrednosti položnice ;-)

 4. 4 Človek Človek
  20:46 - 13.03.2008

  Zorman, se pravi nekako tako kot danes… Ja saj vem, mesto potrebuje denar, bomo imeli olimpijske ja ;)

  Marija, misliš? :lol:

  Pika, hmm, blagovna menjava? Zakaj pa ne ;)

 5. 5 pika pika
  20:56 - 13.03.2008

  Mislim, da si me namerno narobe razumel :twistwd: . Skupna uporaba z ex-partnerko. Pa naj ti bo, dobro si se izvlekel :D !

 6. 6 Človek Človek
  11:10 - 14.03.2008

  Pika, jaz redko kdaj kaj namerno storim :oops: :mrgreen:

 7. 7 pika pika
  12:17 - 14.03.2008

  To izjavo se da s pridom uporabljat. Si bom zapisala :D !

 8. 8 Človek Človek
  12:32 - 14.03.2008

  Kaj pa avtorske pravice? :D

 9. 9 pika pika
  13:12 - 14.03.2008

  Se bom zagovarjala: “ni bilo namerno…” :D !

 10. 10 Človek Človek
  13:44 - 14.03.2008

  Hehe, lahko pa se poizkušaš izvleči na ˝neprištevnost˝. :lol: Pri meni deluje :lol:

 11. 11 anka
  17:13 - 15.03.2008

  Človk, a buče prodajaš?

 12. 12 Človek Človek
  12:47 - 16.03.2008

  Anka boš videla odgovor ;) By the way, sem pred pol ure na WCju prebral v ˝lokalčanu˝, da so nas cel dan opozarjali po radiju ˝na akcijo˝… WTF? Pa to ni res…

 13. 13 GiGi
  12:03 - 17.03.2008

  Predstavljaj si šele moje presenečenje, ko sem se iz Ljubljane po dveh tednih vračala na domačo grudo in itak nisem imela pojma, da so kaj spreminjali. Obveščanje na lokalnem radiu, ki ga ne poslušam, pa tudi, če bi ga, ga v Ljubljani preprosto ne moreš poslušati, vsekakor ni zadostno. Zdaj samo še čakam, kdaj bodo do dali omejitev 50km/h vse do Hrušice. Pismo rosno …

 14. 14 anka
  22:15 - 20.03.2008

  Opozarjali so stoprocentno premlalo, in lokalni radio itd…s tem se strinjam. Omejitev pa je tam 50 zato, ker tam stoji veliko hiš (a, ne da), ki imajo izvoze direktno na cesto. Zato pravim, če buče prodajaš. Napisal si, da ni nobene hiše, jih je pa cela vrsta. Če bi bili v Italiji, bi bila tukaj omejitev 40 ne 50 tako, da smo lahko še kar veseli. Zaradi tega pa se zamudiš le kako minuto ali dve dlje, ne pa pet minut. Ampak kaj ko omejitve ne pomagajo kaj preveč, saj je ravno danes tam nekdo zbil peško z otroškim vozičkom. Vem samo, da je bil voziček čisto deformiran, bila je cela štala… V glavnem, vse je O.K., dokler nisi sam udeleženec v nesreči, takrat verjetno začneš malo drugače razmišljati. ;) Pa tudi ne verjamem, da si napisal takšno pritožbo…mogoče podobno, takšno pa ne ;)

 15. 15 Človek Človek
  22:31 - 20.03.2008

  Anka, zdaj si me pa izgubila… Na tistem področju hiše? Na tistem področju je na eni strani zid bivše železarne, ki se konča v drevoredu, na drugi pa trgovine, oz 1 odcep pri Majolki in en odcep je bil pri Peugeotu/Štofu/ bivšem zdravstvenem domu… Kar se tiče nesreč, je bila do danes (očitno) tam ena hujša prometna nesreča v celem letu (tako trdi Jeseničan), medtem, ko so bile celo tri smrtne na plavžu lani, pa je omejitev 50… In ne ni minuta, ampak jih je kar lepih 5-10, razen seveda če si prvi v koloni, tako pa kot imam srečo vedno naletim na kolono 10ih vozil (taka ura je dostikrat, čeprv je na Jesenicah vedno in se sprašuješ, če niso vsi trgovski potniki) in ti kot zadnji v koloni potem voziš 30-40… A veš, da mi vzame pot skozi Jesenice več časa sedaj, kot od table Jesenice, do radovljice? A je to tebi logično?

 16. 16 anka
  23:52 - 20.03.2008

  Meni ne vzame toliko časa, je pa res, da se ob drugih urah vozim kot ti. Ja mi je logično, ker je tam nekaj križišč in tako kot sem že rekla, so direktni izvozi z dvorišč na cesto. Zato je pa ta omejitev po vseh cestno prometnih predpisih čisto logična. V bistvu današnja nesreča nima veze s tem, ker se nesreča lahko zgodi povsod. Pa saj vidiš, da se je zgodila danes, ko je omejitev 50. Kaj točno je bilo, pa nimam pojma, tako da ne mislim soditi, a je to zaradi tega ker je sedaj omejitev 50 ali ne oziroma obratno…

 17. 17 anka
  00:14 - 21.03.2008

  Malo pred Štofom se praktično šele začne omejitev in od tam naprej je na desni strani vse do bencinske, kjer je pred tem režimom šele začela veljati omejitev 50, cel kup hiš in izvozov, križišč…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !