Tvoje pesmi, moje sanje

Bila si rosno mlada. Včasih se mi zdi, da celo premlada, da bi v tebi lahko videl vse, kar si ponujala. A ravno ta svežina in sijaj v očeh sta me prepričala.

Krhko telo, mladih a vseeno ženskih oblin, se je kar topilo v mojih rokah in poletno cvetje ni nikoli lepše dišalo.

Ljubila si me in čutil sem te na tisoče načinov. V noči, ko te ni bilo ob meni, sem te iskal v mislih, ki so bile edina tolažba praznega prostora v katerem je odmevalo.

Odmeval je tvoj smeh in tvoje petje, s katerim si mi dajala moč neustavljivo željo po še. Ne vem, čigave besede so opisale dejstvo, da ni nič lepšega, kot slišati žensko petje v svojem brlogu, a vem, da je imel prav.

Nek omamljajoč občutek spokojnosti se naseli v duši in nasmešek izdaja ugodje. Lepo je videti ljubljeno osebo srečno.

In tako je mineval čas in najini občutki so bili vedno bolj resnični in lepi. Vse dokler…

… se nisem izgubil. V svetu, kateremu nisem bil kos, ne glede na to, koliko sem se trudil. Nič nisem skrival pred teboj, a storiti nisem mogel ničesar. Nisem se našel, saj niti nisem vedel, kje naj pričnem iskati. Vse je bilo nekako neresnično, kot neke vrsta mora, ko želiš pred nekom ubežati, a ugotavljaš, da tečeš na mestu. Bolelo je. Bolelo je oba. Pričela sva se odtujevati, a nič ni bilo mogoče storiti. Bila si cvet, ki je potreboval ljubezen in skrb, a jaz ju nisem našel niti za sebe.

Občutek praznine ni mogla zapolniti niti bolečina spoznanja, da sem te potiskal v roke drugemu. Nisem obžaloval, nisem bil ne presenečen in ne žalosten, saj me sploh ni bilo. Bil sem neka lupina, ki je brezciljno tavala po neskončnih sipinah puščave, kjer nič ne preživi. Odrival sem te stran, saj nisem želel, da izgubljaš čas ki ti je dan, v nečem, kar ne obstaja. Dolgo, mogoče predolgo si se upirala. Mogoče bi bilo bolje, če bi odšla že prej. Mogoče. A kdo bi vedel.

In tako si nekega dne resnično odšla. Nič nisem čutill, saj ni bilo nič drugače. Praznina ne more biti ne večja ne manjša, praznina samo je. Minevali so dnevi in meseci, pogled je bil vedno bolj prazen kot ne in tako sem v tavanju skozi čas in iskanju usode nekje sam sebe zopet srečal. Niti ne vem kje, niti kako, vendar stvari so me dohitele.

Sve su velike ljubavi tužne, je misel, s katero sem iskal tolažbo, a to ni bila resnica. Nič žalostnega nisem našel v tem, ravno nasprotno, našel sem srečo, ki se je skrivala v ozadju.

Našel sem prostor, kamor se zatečem v tihi noči in poslušam tvoje petje, ki mi vsakič znova prinese mir v srce in nasmešek na obraz. Nobena žalost ni večna in nikakršno spoznanje zanemarljivo. Nekje v krutosti vsakdana je percepcija vse, kar preostane…

In čas zopet teče dalje…

 • Share/Bookmark

3 odgovorov na “Tvoje pesmi, moje sanje”

 1. 1 Marija Marija
  14:46 - 21.02.2008

  Lupina, praznina, puščava, odtujenost, percepcija kot vse, kar ostane… Človek, moje misli misliš. Morda je to zgolj puščavska fatamorgana, ki se vsem karavanam prikazuje na enak izkrivljen način. Vseeno mi je.

 2. 2 Človek Človek
  20:48 - 21.02.2008

  Marija, a maš slikco? :lol:

  P.S.: Se opravičujem, a moral sem, spomini na IRC leta pač… :lol: P.P.S.: Sej mam mail :lol:

 3. 3 Klaudia
  14:50 - 5.03.2008

  Ojla!To razumem kot tisto kar je že storjeno in na mostovih uspeha.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !