Zanimi telefonski pogovori in ˝perception is a reality˝

Se je končal pred približno uro.

Vsi ki me poznajo vedo, da sem eden tistih, ki bo vprašal ravno tisto, kar ni potrebno. Pač en velik otrok.

In tako je ta navaden klic prijateljice, s katero nismo bili v stikih že kar nekaj časa, in je poklicala kako smo kaj, prešel v malo ˝globje teme˝. Teme o zdravju in seveda spolni sli.

Nekako je vse skupaj privedlo, preko razglabljanja o Freudovskih teorij o našem delovanju in vpliva na nas kot posameznike, do vprašanja o samozadovoljevanju. Poleg veliko smeha sem nekje vmes prišel do informacije, ki me je ponovno ˝presenetila˝, čeprav jo že dolgo vem. A vseeno, ko jo vsakič slišiš nekako… huh, vpliva na svet…

Namreč znano je, da imajo nekatere ženske povečano spolno slo, ampak manj znano je tudi to, da jim zadovoljitev te potrebe včasih pomeni nekaj takega kot umivanje zob ali malo večja potreba.

Ponovno sem danes slišal to, da včasih ženska ne razmišlja o nekem ljubljenju ali čem bolj romantičnem ali iluzornem med lasnim samozadovoljevanjem, vendar lahko to počne ob razmišljanju o čisto vsakdanjih stvareh, kot je recimo plačilo računov.

Te ženske v tem dejanju očitno najdejo neko telesno sprostitev, relaksacijo in potencialno nabiranje energije za prihajajoče dnevne izzive. To, da ženska po orgazmu energijo dobi, in moški izgubi, je seveda jasno, ampak, da se to uporablja kot ˝pumpanje mišic˝ ali nizki start, je pa še skoraj nehigiensko.

Predvsem iz vidika, koliko potem dejansko vse skupaj pomeni? Ali je to vse kar se potrebuje, se pravi tri minute samote? Pri nekaterih še to ne? Ali je vsa ostala spolnost sploh čemu namenjena, in ali je njena raznolikost dejansko samo zadovoljevanje domišljije?

Ne, mislim, da ne. Mogoče preveč idealistično gledam na vse skupaj, vendar je razlika. Razlika je v užitku. V smislu. Ker ljudje smo bitja, ki živimo za užitke, ne glede na to koliko iluzorični so. Vsa zabava je zgolj iluzija in nek izhod vsakdana, vendar ravno njo potrebujemo, da ostanemo živi in zdravi. Zdravi v vseh, predvsem pa spolnem pogledu.

Ali pa raje sploh nočem vedeti in si rečem, Ignorance is Bliss…

 • Share/Bookmark

19 odgovorov na “Zanimi telefonski pogovori in ˝perception is a reality˝”

 1. 1 Jazzy Jazzy
  03:56 - 10.12.2007

  zase lahko sam to povem, da me ob mislih na položnice vse mine ;)

 2. 2 Darja
  06:41 - 10.12.2007

  Nekatere! Mislim, da je večini žensk ljubljenje še vedno najbolj bistveno, ne pa zgolj neka telovadba, oz. pumpanje mišic, kot si se izrazil. Da bi me pa npr. položnice ali pa misel na službo rajcale? Nak… Našo ne… =)

 3. 3 Ana
  09:49 - 10.12.2007

  joj..posrečeno….hm…zadnje dni, ko berem Njega in ko se lotevam priprav na dipl, sem hotela pisat o tem in še več :D

  ampak jaz ugotavljam pri sebi, da mi je poleg ljubljena, kjer bi rada čutila še vse ostalo tuto completo, potrebno tudi tisto drugo..sej ni to samo moška domena…

  čeprav mi ni všeč, kaj meni freud o masturbaciji…no…

  pa razmišljanje o ljubljenju…sla…potreba….vseeno kje si, kaj počneš…lahko se vzburjaš kadar imaš pač potrebo po tem. čak nimam zaj dost časa…sej še bom dodala kaj k temu :twisted:

 4. 4 Ana
  10:03 - 10.12.2007

  no, sam to še za zdaj: pač sex ohranja zdrav razum. a ni tako? :mrgreen:

  je pa res, da smo postali bolj nenasitni kot kdaj koli poprej…čim več vrhuncev doživet – ne mislim konkretno orgazma- ..vznemirjenja čim več…izzivov, drznosti…in s tem se oddaljujemo od tistih globljih verzij ljubljenja in sexualnosti…verjetno pa vsakič poleg še iščemo tisto nekaj več…

  “nekatere ženske povečano spolno slo, ” – meniš torej da si moški sicer bolj želite sexa kot ženske? (no to vpr bom dodala k mojemu vprašalniku za…pa je lih umestno zdaj :mrgreen: )

 5. 5 ladyjaaam
  12:05 - 10.12.2007

  Luškan zapis full.. Sama mislim, da je zgoraj omenjenih žensk čedalje več in celo več kot tistih drugih. Pomojem. Nekje se pač morajo poznati ženska gibanje, visok rating od Sex&the city in seveda..potrošniška družba. Viva la revolucion al kaj naj rečem:)

  p.s. mislim, da sem prvič na tvojem blogu in ta slika belega leva (sej je to to ne?) je totalno očarljiva.Good choice.

 6. 6 pika
  12:33 - 10.12.2007

  Ah, Človek, zakaj le bi imele ženske v večji meri raje Poli salamo kot pršut??? Se ne strinjam. Najbrž imata oba spola nekaj predstavnikov požeruhov in nekaj gurmanov. Tole tvojo teorijo bo težko prilepit spolu kot takemu. Mislim, da so vzroki drugje.

 7. 7 Človek Človek
  13:25 - 10.12.2007

  Jazzy, položnice sem napisal malce ironično, je pa nekaj v to smer, se pravi brez ˝dražljajev˝…

  Darja se pravi pri tebi to ni možno v nobenem primeru?

  Ana veš kaj je dobro pri frojdu? da več ko ga bereš, bolj ugotavljaš, da imajo današnji psihologi prav – da se je ogromno motil ;)

 8. 8 Človek Človek
  13:30 - 10.12.2007

  Ana, seveda nas seks ohranja zdrave, pa ne samo v razumu :mrgreen: In ne, ne verjamem, da moški več mislijo na seks kot ženske, ravno obratno. To lahko kar napišeš kot odgovor :lol:

  Lady, misliš, da je to novodoben sindrom? Ja je beli lev ja, slike se pa spreminjajo na razpoloženje in počutje in trenutno se počutim kot zaspan Simba :mrgreen:

  Pika nisem se praševal v količini, ampak bolj po samem dejstvu, da je temu tako. Tudi če je to zgolj neka deviacija, je potemtamek verjetno nek precedens, iz katerega lahko izhajamo, ali kako? Je pa lepo prebrati, da se odločate za pršut :D

 9. 9 pika
  14:19 - 10.12.2007

  Ti se kar sprašuj, nihče ti tega zadovoljstva ne odreka ;-) !

 10. 10 Človek Človek
  14:24 - 10.12.2007

  Pika tvoja dobrota bo odmevala še dolgo v zgodovino ;)

 11. 11 Ana
  14:29 - 10.12.2007

  čak, da smo si na jasnem…nikakor ga v vsem ne podpiram ali zagovarjam…ampak nečemu pa le ne morem oporekat..da se vse začne in konča pri Sju :mrgreen: baje ni ravno maral žensk, ampak nekje je zapisano, da je tud Tv in radio dal na ignor…tak da…vseeeeeeeeenooooo :D

  aja, čak no, sej to ne bo edino vprašanje…do srede morm sestavit ves vprašalnik, pa boš mel še dela :twisted: sicer pa. ta odg je že zabeležen, akhm

 12. 12 Ana
  14:30 - 10.12.2007

  seveda, še to…pršut i batina!

 13. 13 Človek Človek
  14:31 - 10.12.2007

  Ana sodiš druge po sebi (in eventuelno po flojdu) :mrgreen:

 14. 14 pika
  14:42 - 10.12.2007

  Ups, sem zaznala rahlo nejevoljo? Ne bom več pikala, obljubim :-) .

 15. 15 Človek Človek
  14:49 - 10.12.2007

  Eee, ni bila nejevplja, boh ne daj…. Samo sem res čudno napisal ja… Malo sem želel samo pikniti nazaj, ampak olitno neuspešno.. se bom izgovarjal na mladost :mrgreen:

 16. 16 Ana
  15:14 - 10.12.2007

  sodim druge po sebi s tem –> da se vse začne in konča pri Sju ? :lol: če pa je res nooo. gre za vibracije, za pretočnost energij, nezavednih misli, želja, potreb, nagona (ki je vsem enak)…sej ni nujno, da se tega zavedaš :mrgreen: …sicer pa: zakaj je narava sploh ustvarila dva spola…očitno že od pamtiveka hočemo drug drugemu spodnesti tla pod nogami, vzburljivo rivalstvo, na vsakem koraku se treščita moško in žensko – dve nasprotji, ki se neglede na dejavnost skušata….. in potem ženske sanjarijo ko preštevajo račune in deci, ko sračkajo na wcju… whatever :lol:

  ebeš Freuda! (freud ne se mi v grobu obračat) ljubimo Giddensa :D

 17. 17 Morska
  19:07 - 10.12.2007

  V bistvu je tako… človek postane “potreben” tudi brez kakega posebnega dražljaja… recimo med učenjem sigurno ni kaj takega, pa sama osebno med tem početjem nujno masturbiram. Drugo vprašanje pa je pri samem početju le tega. Verjamem, da ni ravno nujno potrebno, da so dražljaji seksualni za užitek in doseganje orgazma. Sicer mislim, da so to bolj izjemne situacije, ko smo v neki višji stopnji budnosti morda, a ni nemogoče in predvsem ne nerazumljivo. Glede Freuda pa… največji problem je še vedno ta, da ga ljudje preozko gledajo pa ta, da je bil nekako začetnik neke smeri, ki pa je danes le en majhen delček celote. Seveda se je v marsikateri stvari motil, a za njegov čas je naredil ogromno na svojem področju. Meni se še vedno najbolj zanimivo zdi to, da je njegovo ime nekako prvo ob besedah, ki se začno na “psiho”, pa čeprav se njegova psihoanaliza sploh ne uporablja več ali pa veliko manj. S tem je tudi povezano to, da veliko ljudi še vedno povezuje psihoterapije s “kavčem”,ki pa ga tudi skorajda več ni, vsaj ne v taki funkciji kot ga je uporabljal gospod F.

 18. 18 Človek Človek
  22:16 - 10.12.2007

  Norska se strinjam z napisanim…

 19. 19 Darja
  06:12 - 11.12.2007

  @Človek: Razen v primeru, da bi me v službi čakal nekdo, ki bi me blazno vzburjal ali če bi bila položnica npr. za vikend z nekom…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !