Vesel Dan Varčevanja

Saj se tako vošči ali ne? Ste bili pridni zadnji mesec? Koliko ste tisti, ki zaslužite okoli 400 € spravili na stran v vaše hranilnice? Ne bi mogli še malo več?

Svetovni dnevi z nekimi nazivi mi vedno prinašajo nek neprijeten občutek in obilico zgražanja nad našo neukostjo in nemočjo. Svetovni dan varčevanja, ki so ga ustanovili bankirji v Milanu, pa me še bolj navdaja z grozo in nerazumevanjem sveta. Ali si lahko zamislite boljši način oglaševanja, kot je cel mesec omenjanja v medijih in na koncu še cel dan posvečen temu, da ljudje ne razmišljajo o tem, koliko imajo, temveč o tem, kako iz tiste mizerije imeti še manj?

Seveda dragi moji varčujmo. Se splača, je smiselno. Za nasvet, kje boste svoje prihranke naložili pa vprašajte varčevalce v bivši Ljubljanski banki, ki vam bodo znali povedati, da ni lepšega, kot če celo življenje daješ na stran, si trgaš od ust, potem pa ta denar izgine. Izpuhti? Konec koncev je samo papir…

Ampak pomembno je varčevati, saj to pomeni bomo imeli višjo pokojnino, ali pa jo bomo zaradi tega sploh imeli… Seveda, imeli bomo izredno veliko denarja, po dvajsetih letih vlaganja v neko zavarovalnico, ki obljublja ˝predvideni˝ dobiček. Obožujem predvidene stvari. Te prinašajo največ. Kot je svoje čase Lon.

Bog ne daj, da bi slučajno vlagali ta denar v lasten razvoj, mogoče izobrazbo, saj ta nikomur ne koristi. Raje poslušajte koliko je nezaposlenih šolanih ljudi, in se v službi zmrdujte nad tistimi, ki so v višjem plačilnem razredu. Da bi enak denar vložili še v kakšno lastno iniciativo, s katero bi s časoma mogoče tudi kaj zaslužili in si s tem zapolnili življenje, pa tudi nima smisla, saj nima vsak podjetne žilice, kot nekateri bivši prodajalci na tržnici. Tudi to je rezervirano za druge ne z vas. Sanje so rezervirane za tiste, ki si upajo…

In ne, tudi sam užitek je rezerviran samo za tiste, ki imajo, saj si mi tega ne zaslužimo, naše življenje je namenjeno žrtvovaju, misli na jutri in obžalovanju na stara leta. Tako da, kupimo nov avto, varčujmo, jejmo pašteto in tretje razredno hrano, čakajmo v vrstah pri zdravniku in počasi hirajmo, saj danes je DAN VARČEVANJA.

Pa vesel praznik želim, upam, da niste ˝varčevali˝ pri pripravah na jutrišnji Pret a Mourir..

 • Share/Bookmark

10 odgovorov na “Vesel Dan Varčevanja”

 1. 1 NeMirna NeMirna
  19:30 - 31.10.2007

  Amen!

  P.S. kdor je varčeval, bo lahki jutri s sosedi v velikosti ikebane tekmoval.

  :( :( :(

 2. 2 simonarebolj simonarebolj
  01:30 - 1.11.2007

  Kakšna jada! Namesto da bi se s Fetalijem in pivom objemal sredi borovničke, razmišljaš o varčevanju in penziji. Me ma, da bi te šla peš obiskat.

 3. 3 Človek Človek
  12:31 - 1.11.2007

  @Nemirna… je rima namerna? :) @Simona, hmmm, lahko uredimo tudi prevoz :P

 4. 4 Ana Ana
  17:14 - 4.11.2007

  skromnost ni lepa čednost. čakam na pregrešen vpis nooooo :D kje je hrana za ženske duše? ;)

 5. 5 Človek Človek
  17:17 - 4.11.2007

  Ana, o čem ti to? :mrgreen:

 6. 6 Ana
  23:00 - 4.11.2007

  delala se bom, da to ni vprašanje. samo poslušaj me: PIŠI. pa ne o varčevanjih in bankirstvu….piši o človeških stvareh, tistih, ki so povezani z nagoni, z našo prvinskotsjo…etc etc etc :lol:

 7. 7 Človek Človek
  23:09 - 4.11.2007

  A veš, da ne vem o čem bi pisal.. Oz vem, samo nimam časa urediti misli, ker jih je preveč… :)

 8. 8 Ana
  23:23 - 4.11.2007

  no, s tem problemom se soočam tudi sama že leto in pol…tak da to ni izgovor :mrgreen: Lepo brainstorm pa mirna bosna. piši, piši…če ne zase, pa zame ups, za nas, seveda, za tvoje bralce :D

 9. 9 Človek Človek
  23:29 - 4.11.2007

  Nekajsem pričel, bova videla, če bom končal :D

 10. 10 Ana
  23:41 - 4.11.2007

  vaaaži. pridno čakam :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !