Jezen sem, ker sem nemočen

Človek se velikokrat znajde v situaciji, kjer dobi občutek, da ne more storiti čisto nič. Takrat se znajdem pred izbiro ali biti žalosten ali po drugi strani jezen. In ker nikoli nisem bil nagnjen k samo pomilovanju sem tudi danes jezen.

Vse skupaj se nabira nekje zadaj že kar lep čas, vendar včeraj je vse skupaj prešlo mejo, ki je pri meni izredno izredno visoka.

Beri naprej…

Kaj me teži? Na kaj nimam vpliva? Na svojo državo. Na svoje voditelje. Na abderitizem, ki vlada okoli mene in meni. Na vse kar se dogaja.

S tem se drugače ne ubadam pogosto, ker poizkušam živeti iznad vsega, zato tudi ne spremljam medijev. Že pred časom sem odklopil TV, vendar sem ter tja vzamem v roke kak medij kot so Mag, Mladina, pogledam Studio Ciy, Omizje, Tednik, Polnočni klub, Osmi dan, Finance

Ampak vse ima svojo mejo. Kaj se dogaja okoli mene?

Jezen sem, ker cene mirno rastejo, plače ljudem stojijo (sicer svojo služim sam, vendar je odvisna od kupne moči posameznika), inflacija sledi ˝Jugo trendu˝. ˝Strokovnjaki˝ se izmikajo,češ plač ne moremo spraviti na raven EU, ker bi to pomenilo nekonkurenčnost na trgu. Konkurenčnost dosežemo z učinkovitostjo in dodano vrednostjo… Vse lepo in prav, če je človek nepismen in idiot. Kdo je odvisen za dodano vrednost? Zaposleni, ki dela naročeno ali ˝manager˝ oz. ekipa inovativcev in vodij, ki morajo skrbeti za nove produkte, zanimive produkte, ki bodo na trgu vodilni in ne sledilni? Delavci svoje delo opravljajo, kot jim je naloženo, v nasprotnem primeru jih odpustimo, kot vemo. Ampak vodstveni kader nima nizkih plač. Oni živijo v svojem svetu, s svojimi prihodki, ne glede na to, ali so uspešni ali ne… In seveda država to vse podpira. S subvencijami, krediti, kuvertami pod mizo, posli, ki bi jih mogoče moral dobiti nekdo drug…

In to gledamo v vseh panogah. Na vodilnih mestih in tistih področjih, kjer davkoplačevalec izgublja svoja sredstva, katera bi bilo potrebno oplemenititi. Z razvojem, s prihodnostjo. Pa naj gre za že v naprej v propad obsojena velika podjetja, filmski sklad ali K4. Nepotizem nikoli ni bil tako očiten, kot je v naši državi. Ja tudi K4, ne bi verjeli, ampak tudi oni dobivajo denar od države, pod pretvezo ˝razvoja kulture˝ , a kdor se na te posle spozna ve, da gre za dobrobit parih posameznikov, zaprt krog, ki si nabirajo, medtem ko razvoj trpi.

Jezen sem, ker umirajo mladi, ki se hodijo zabavat, ker policija ne opravlja svojega dela, ker vsak, ki vsaj občasno živi nočno življenje, ve kam pes moli taco in kdo stoji za vsemi zadevami. Samo policisti in kriminalisti ne, oni lovijo majhne ribe, ker se velikih bojijo…

Jezen sem, ker ne vem ali naj se na oglas za predsedniškega kandidata ( zobna pasta ali pralni prašek) smejem, ali jokam.

Jezen sem, ker zaradi zakona o prepovedi kajenja trpim sindrom antisociacije, ker ne hodim več ven. Pa ne iz upora, temveč ker ne morem piti piva ne da kadim. Na sok ali kavo za pol ure lahko še zdržim ampak zabava je hedonizem in ne ideja – Z glavo na zabavo. To se lahko domislijo ljudje brez domišljije, ljudje, ki ne vedo kaj je užitek, kaj šele bolečina. Ker sem zaradi tega zakona izgubil že kar nekaj denarja direktno, indirektno pa se posledice vedno bolj kažejo…

In kot da to ni dovolj, so še arogantni in me ignorirajo kot drek na pločniku. Argument s katerim želijo pomiriti gostince,

Ozrite se na tri četrtine nekadilcev in privabite njih v svoje lokale…

je največja žalitev, kar mi jih lahko nakloni tisti, katerega hranijo moji davki. Ko j**e kadilce, saj jih ne potrebujete. Ignorirajte jih, delajte na nekadilcih, oni so vredni vaše pozornosti, govori ˝moja država˝.

Jezen sem, ker sem nepomemben. Ker sem nemočen. Ker nimam ideje kaj storiti. Ker lahko samo čakam in gledam, kdaj mi bodo rekli, da moram v svoj dom obesiti sliko tistega ki je na vrhu in po možnosti se mu še moliti.

Jezen sem ker živim v diktaturi pod imenom demokracija. Ker je moja beseda nepomembna, pa čeprav me slepijo z referendumi, kot je delovni čas trgovin.

Jezen sem, ker se obnašamo, kot da ima Slovenija 150 mio prebivalcev in da je kapitalizem v obliki ZDA smiseln. Ker si tisti ki imajo lahko privoščijo zdravstvene storitve kot je zapisano v ustavi, tisti ki nimajo, pa umirajo pred vrati zdravstvenih ustanov.

Jezen sem, ker nas primerjajo z ameriško drhaljo, medtem ko smo jim sposobni dokazati, da znamo stopiti skupaj. To naj bi presenetilo celo ˝strokovnjake˝, ki so zopet dokazali svoje znanje in smisel obstoja, ko marsikateri, ki niso pri koritu opozarjajo, da smo Slovenci drugačni in smo zmožni veliko več kot nam zaupajo. Ker nismo ovce, temveč smo pokončni, vendar nas želijo prepričati drugače. Tudi s tem, da nam ˝najboljši sosed˝ prodaja najslabše izdelke.

Jezen sem, ker bomo psi lajali, karavana pa se bo oblekla po novem še v oranžno in združene barve nategovanja bodo živele v izobilju, kot se za njih to spodobi.

In nenazadnje, jezen sem, ker sem jezen.

denis h.

 • Share/Bookmark

34 odgovorov na “Jezen sem, ker sem nemočen”

 1. 1 Nataša
  12:51 - 12.10.2007

  Tud jaz sem jezna pa žalostna :( sam ne zradi takih globalnih zadev kot ti.

 2. 2 Človek Človek
  13:27 - 12.10.2007

  Jezna in žalostna? Zaradi česa pa?

 3. 3 -=[blogar]=- -=[blogar]=-
  16:15 - 12.10.2007

  i hear you man!!

 4. 4 black black
  16:20 - 12.10.2007

  vabim. lepo. za še bolj se jezit…

 5. 5 NeMirna NeMirna
  19:42 - 12.10.2007

  Jezna sem … ker nimam poguma sledit sebi. Tisti resnični jaz …

  bljak …

 6. 6 nora nora
  20:24 - 12.10.2007

  človek ko boš na primorskem vabljen na kraljevski balkon, na pivo ali dve (tri štiri :mrgreen: ), škatlo cigaret in celonočno zaklinjanje, preklinjanje, pljuvanje vsega kar ti srce poželi, če ne bo dovolj, imava pod balkonom še oštarijo, kjer kolnejo že tako vsak dan in vsako noč ;) ….ma da se zderemo na celi svet.

 7. 7 5er
  21:49 - 12.10.2007

  kolko pa je takih stvari za katere bi mogel poudaritit, da si lahko VESEL? pomisli na vse te ter jih primerjaj z stvarmi za katere si jezen. vendar ne, ljudje še vedno zmerom iščemo slabe stvari v naših življenjih, nezavedajoč se koliko pozitivnih imamo. Pa čeravno bi živeli idealno življenje, bi vseeno našli ogromno stvari zaradi katerih bi bili jezni. Taka je pač narava človeka. Nikdar ni zadovoljen s tem kar ima. Tako, da ti priporočam, da poleg stvari za katere si jezen, napišeš stvari za katere si vesel. Al to ni omembe vredno?

 8. 8 webmaher
  22:29 - 12.10.2007

  @nora se lahko pridružim jebela cesta ;-)

 9. 9 Rado Rado
  22:32 - 12.10.2007

  jezen sem, ker sem jezen. Dramatični finale! :-)

  Kaj naj rečem? Sej bo boljš!

 10. 10 Človek Človek
  11:14 - 13.10.2007

  @Rado, dramatičen finale :) res se tako sliši, ampak dejansko je to bilo takrat res.. ne maram biti jezen, ker imam že tako ali tako preveč energije, ki ji tak dodatek nič ne koristi…

  Sem pa zaradi tega včeraj opravil dober trening, da sem pokuril skoraj vso odvečno energijo ter si privoščil en lep večer ob dobrem vinu ob nastopu Nataše, ki mi je s svojim glasom zopet vrnila smisel… Ampak ne glede na to, te stvari obstajajo in preveč smo pasivni…

  @Nora, huh Indecent proposal :D Te držim za besedo, ampak glede na to, da si na primorskem, se bom pivu odpovedal in se prepustil vinu ;) S starimi nonoti pa bomo glasnejši od drevesa, ki so ga posekali danes na Pokljuki, verjetno… Ampak glede na to, da se v tistih krajih dokaj pogosto zadržujem, ne bodi presenečena, če se kar pojavim na ˝kraljevskem balkonu˝?

  @5er.. vesel? Ne gre za enako analogijo, saj nisem žalosten, sem jezen. Žalost je odrekanje energiji, jeza je sprejemanje… In ja vesel sem že zaradi tega, ker ne znam biti žalosten… ;)

  @Webmaher, nehaj se štulit :lol:

  @Blogar.. can we do somerhing about it?

 11. 11 -=[blogar]=- -=[blogar]=-
  12:18 - 13.10.2007

  hja uradno samo 2008 ;) do takrat pa stisnit zobe :(

 12. 12 Človek Človek
  12:25 - 13.10.2007

  Hehe, promises, promises.. :D

 13. 13 -=[blogar]=- -=[blogar]=-
  12:31 - 13.10.2007

  upanje… in to tako ali tako umira zadnje :)

 14. 14 Človek Človek
  12:45 - 13.10.2007

  Upajmo, da upanje umre zadnje :lol:

 15. 15 likard37 likard37
  12:46 - 13.10.2007

  Upam, da se je tvoj izliv jeze splačal vsaj v toliko, da si spoznal, da je nas še kar nekaj, ki se lepo jezimo s tabo. Jaz se ti pridužim v čisto vsaki točki.

 16. 16 zloba zloba
  12:47 - 13.10.2007

  človek … več jeznih ljudi … prosim lepo. potem nas bo mogoče manj, ki bomo jezni … ker smo nemočni. pa veš … nekaj nas je … ki smo včasih jezni, a še vedno pijemo pivo in kadimo. danes … bomo spet. lahko bi se nam pridružil;)

 17. 17 Človek Človek
  12:52 - 13.10.2007

  Likard, to je dejansko edini smisel, ki daje upanje… Da mogoče pa dosežemo kritično maso in jezo spremenimo v ugodje…

  @Zloba, hmm, kje boste pa robantili?

 18. 18 5er
  12:52 - 13.10.2007

  Am…che pa ne znaš biti žalosten, potem pa si zgrešil ime tvojega bloga.

 19. 19 Človek Človek
  12:54 - 13.10.2007

  5er, zakaj? Ker se imam rad? Ali ni to prva stopnica do tistega, da imam rad druge? Ali ni to naš smisel?

 20. 20 Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew
  12:55 - 13.10.2007

  človek, i feel you… in se jezim tud sam zarad nekih stvari, ki jih kot posameznik ne morem spremenit… ampak najprej lahko začnem pri sebi in to je že nekaj.

 21. 21 zloba zloba
  13:00 - 13.10.2007

  človek … ob osmih se odpravljamo na pograjčevo predstavo (http://black.blog.siol.net)v staro elektrarno … potem pa … improviziramo;)

 22. 22 Človek Človek
  13:02 - 13.10.2007

  Ja Fetalij lahko pričnem pri sebi, vendar v tem primeru se lahko samo odločim, da bom pohleven, tiho in razmišljal o drugih stvareh. To od mene želijo in to jim uspeva v veliki meri… Celo v tolikšni meri, dokler ne zadane mene osebno. In hvala ˝blogh˝, da se včasih prebudim iz te apatičnosti in mrtvila, ker robotizacija je namenjena tistim, ki jim je zaradi tega lažje in boljše. Meni ni. Kaj storiti pa je tisto, kar ne vem. In kar jezi, kot sem napisal…

 23. 23 Človek Človek
  13:03 - 13.10.2007

  Zloba, hmm, jebemo, takrat imam še ˝opravke˝… Kdaj pa se vaše improvizacije po navadi končajo? :D

 24. 24 zloba zloba
  13:05 - 13.10.2007

  he … saj veš … kako je z improvizacijo … odvisno od filinga, igralcev pa publike. če boš robantil po ljubljani … pusti kak kontakt na mailu (zloba77@gmail.com)… pa se lahko slišimo;)

 25. 25 Človek Človek
  13:06 - 13.10.2007

  hmm, istočasno prejel in poslal mail :D zanimivo…

 26. 26 Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew
  13:06 - 13.10.2007

  al pa mene pokličeš :mrgreen: danes upam da mi dan mine brez pištol pa to.

 27. 27 Človek Človek
  13:11 - 13.10.2007

  A ti si tudi zraven? Ko da nisi vedno :lol: Glede pištol pa to, jah odvisno kam se podurha… :D

 28. 28 -=[blogar]=- -=[blogar]=-
  13:22 - 13.10.2007

  pazite da ne bo kdo posumu da gre za kakšno zborovanje nezadovoljnih ;)

 29. 29 razgaljena razgaljena
  19:30 - 15.10.2007

  Žal mi je, da se Slovenija pred mojimi očmi spreminja v neko italijansko zabačeno provinco, edina pomembna razlika, ki ostaja je da kljub vsemu jamramo in se nismo sprijaznili s tem, da je to stanje normalno, naši pogovori se niso zbanalizirali na pogovore o hrani, oblekah in ostalih trivialnostih.

  No jaz sem jezna, ker ne dobim priložnosti, ker raje zaposlujejo ljudi brez diplom, zato ker so njihovi. Vsaj 5000 mladih z 7. stopnjo izobrazbe pa je na cesti.

 30. 30 irenca irenca
  16:59 - 29.10.2007

  Pismo, danes bi te pa prav na kavo povabila! Mislim, da bi se ful dobro štekala…

  Želim ti mal lepši dan! ;) Peace.

  Irena

 31. 31 Človek Človek
  00:10 - 30.10.2007

  Irena sem prebral tudi tvoj zapis… Huh, dobro, da imamo mi v hribih vsaj naravo :D Za kavo sem pa vedno :mrgreen:

 32. 32 Irenca
  09:22 - 30.10.2007

  Dobro, dobro, sem te prijela za besedo ;) Si drug teden kaj v Ljubljani? :)

 33. 33 Človek Človek
  11:57 - 30.10.2007

  Huh, drugi teden? Sigurno bom tam vsaj dva dni, ampak še ne vem kdaj… Ostaneva na vezi… ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !