Rojstni dan kot pogled skozi okno dejanj

Ob tem osebnem prazniku si vedno rad vzamem čas, da se ozrem nazaj skozi čas in pogledam, kje stojim.

Leta sama po sebi niso pomemben faktor pri tem razmišljanju, gre bolj za realizacijo nekih ciljev in misli, ki so nastajale v določenem obdobju, ki ga pač zaznamujem s tem dnem. Nekateri to počno ob novem letu, sam imam pač raje ta dan.

Želje, darila, misli, ki se vrstijo ob tej priliki nekako rad vzamem kot neko sliko o tem, koliko in katerim ljudem sem dejansko blizu. Pri vsem izviram iz lasnega dejanja in lastne iniciative, ter po tem nekako sklepam kako stvari stojijo.

Tista prva sporočila, ki prihajajo v prvih minutah po polnoči si nekako vzamem kot resnično ¨močno˝ misel. Nekdo, ki se na to spomni skoraj še preden sam dojameš, da se je vse skupaj pričelo, mi pokaže, da sem na njem pustil vtis, ki ni zanemarljiv.

Tako se vse skupaj nadaljuje skozi dan in ker ljudi poznaš, potem po navadi poznaš tudi njihove navade, njihovo življenje in naslednja sporočila prihajajo preden se odpravijo v službo ali ko so že tam. Po samem načinu voščila nekako razčlenim vložen trud.

Najbolj me še vedno presenetijo želje v obliki pisanih voščilnic, ki jih poštar pusti v nabiralniku.

In tako se dan razvija v tem smislu v pričakovanju in opazovanj.

Ko se čez dan ali dva vsa stvar nekako poleže in se stvari in praznovanje nekako umiri, pa si vzamem čas in razmislim o vsem, kar se je zgodilo.

Vedno se zgodi, da kakšna oseba, od katere si pričakoval besedo, tega ne uresniči. Takrat se zamislim kje je šlo narobe in zakaj je temu tako.

Je že res, da ljudje v življenju prihajajo in odhajajo, vendar nemalokrat se zgodi, da sem sam kriv za to, da odidejo. Rad poiščem razloge, saj si domišljam, da z najdenjem in priznanjem napake naredim korak naprej in se na ta način učim. Vendar žal velikokrat opažam, da sem dokaj slab učenec. Napake se rade ponavljajo. Seveda to govorim o tistih osebah, ki so pustile nek ˝pečat˝ in ne o znancih ali mimoidočih. Pa tudi ne pravih prijateljih, tisto so seveda tu, kjer so vedno bili.

Takrat me, moram priznati, kar malce zaboli. Kaj točno niti ne vem. Ali zgolj ego, ker nisem ˝priljubljen˝ kot si mislim ali želim, ali zgolj dejstvo, da nisem zmožen odpraviti napak, ki se mi pojavljajo skozi vse življenje.

Popravljati napake za nazaj pa je težko. Zakaj? Ker se stvari vrtijo v krogu. Kako naj človek ponovno vzpostavi nekaj, kar je bilo, če ve, da se zadeva lahko ponovi. To bi bilo zgolj igranje s čustvi drugih zaradi zapolnjevanja lastne praznine. Na srečo dovolim veliko ljudem vstopiti v življenje in jim pustiti tisti pečat, a to vseeno ne odpravi neke čustvene ˝nedozorelosti˝.

No in danes se je ta ˝agonija˝ ponovno pričela. Upam, da se bo končala v čimbolj mirnem vzdušju in da mi je uspelo storiti vsaj majhen korak v smeri, ki sem si jo zastavil.

Medtem ko si nazdravljam, zavrtim še pesem, ki jo želim peti, ko se bom še zadnjič ozrl na potovanje, ki sem ga bil deležen…

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark

17 odgovorov na “Rojstni dan kot pogled skozi okno dejanj”

 1. 1 NeMirna NeMirna
  17:33 - 14.08.2007

  Čestitke, iskrene in iz srca … naj ti beseda teče še naprej tako lepo, naj bodo tvoje misli mirne in pogumne, naj te spremlja modrost, da boš prepoznal svoje možnosti ob pravem trenutku. NeMirna

 2. 2 Človek Človek
  18:04 - 14.08.2007

  NeMirna, hvala ti za lepe želje in prijetno spodbudo. :D

 3. 3 Peter
  18:11 - 14.08.2007

  vse naj…i wish u all the pink in this world…in seveda, da se bova kaj zmenila…he he he…:D

 4. 4 black
  18:15 - 14.08.2007

  naj in nevermind, to je samo mad world, zato teci, da boš daleč skoču: http://www.youtube.com/watch?v=doc1eqstMQQ&mode=related&search=

 5. 5 Nataša Nataša
  18:40 - 14.08.2007

  Dragi človek! Ni lepšega kot s pozornostjo počlovečiti sočloveka… in tebi to uspeva. Želim ti še veliko človekovanj in da ne bi niti slučajno še kdaj spil toliko kafet naenkrat, ker…no, ni glih človeško. Ajde, lepo praznuj! LPN :) :)

 6. 6 Alex van der Volk Alex van der Volk
  11:15 - 16.08.2007

  Človek, važno je zdravje, ljubezen tako ali tako je (če še ni pa še bo) in enar za sproti. Pa na izpolnitev vseh skritih želja ;)

  Tudi jaz vsak svoj rojstni dan sprejemam kot ene vrste osebni praznik, ko zaprem knjigo še enega leta in se ozrem najprej nazaj, nato pa še naprej. Sem mislil, da sem edini, ki to počne, še posebej ker je moj r.d. tako blizu Novega leta, a očitno nisem osamljen.

  Mimogrede, koliko se jih je pa nabralo?

 7. 7 Človek Človek
  18:30 - 16.08.2007

  Vsem skupaj srčna hvala za lepe želje in misli :D @Peter, nekaj se sigurno bova ;)

  @Nataša… obljubim tudi sam sebi, da toliko kave naenkrat niti ne pomislim več spiti… :)

  @Alex… a ni ravno to čudovita stran web komuniciranja, kjer vsak lahko uvidi, da nikoli ni sam v svoji drugačnosti, čeprav se nam velikokrat to resmočno zdi… Hmm, nabralo se jih je pa zaenkrat za windovs 3.1 :D

 8. 8 Serafina Pekkala
  00:54 - 18.08.2007

  Vse naj naj. Ker te ne poznam, ti želim, da bi…. pa še… joj nimam pojma. Ne bom s kakimi oguljenimi frazami morila in neki skušala “naštrikat”.

  Torej le objemček.

  Pa pridi še kaj naokol :o ) http://www.ednevnik.si/entry.php?w=Kaisa&e_id=34300

 9. 9 Človek Človek
  15:25 - 18.08.2007

  Kaisa, hvala za objemček ;) Objem pove veliko več kot marsikatera beseda… Obiščem pa te, obiščem… Pisanje v stilu Anais Nin mi je bilo vedno v veselje brati ;)

 10. 10 snow snow
  15:59 - 18.08.2007

  Bolje pozno kot nikoli-majhno voščilce še od meme Lepota do življenja je skrita v ljubezni do življenja.Brez nje je vsako življenje le dolgočasen sprehod.

 11. 11 Človek Človek
  16:45 - 18.08.2007

  Snow, da je nekaj prepozno, je zgolj slab izgovor :D Hvala za lepo misel. :)

 12. 12 nora nora
  19:15 - 5.11.2007

  kolk si pa bil tle star?

  za voščilo je pa itak prepozno ampak vseeno vse dobro…

 13. 13 Človek Človek
  02:16 - 6.11.2007

  Ooo Nora hvala… :mrgreen: Koliko sem bil mlad? 31 pomladi ;)

 14. 14 nora nora
  17:00 - 6.11.2007

  Ja sej sem pol šla brskat na MySpace, k nisi nč odgovoru, in sem vse ugotovila…torej 76 letnik…starina :grin:

 15. 15 Človek Človek
  23:03 - 6.11.2007

  Hmm, zakaj zadnje čase večkrat slišim to, da sem star… Brada mi še ne raste zares, kosmat tudi nisem po hrbtu in ušesih, se pravi, kako sem lahko potem starina? :lol:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !