Nehajte prosim! Kaj pa če smo šele pričeli?

Pravkar sem prebral umotvor Sabine Obolnar, urednice One, z naslovom Nehajte prosim!

O tej temi, kot opažam, piše že veliko blogerjev. Polinkal bom samo do Hada, kjer so tudi linki do drugih, ki se zgražajo nad njenim početjem.

Kaj vse nam blogerjem Urednica očita? Nenormalnost, morbidnost, zapravljanje časa, denarja, predrznost, praznost življenja, spolno nezmožnost… Očita nam celo to, da smo ponaredki človeške vrste. Kot da ni dovol,j govori o še tem, da širimo nestrpnost in da smo geto nevarnih subjektov.

Kaj dejansko je ta ženska želela povedati in kakšni so njeni motivi, ne vem. Vendar v njenem pisanju je čutiti veliko agonije, ali bolje povedano – spolne frustracije… Pa pustimo analizo posameznika, o katerem vemo bolj malo, konec koncev nas niti ne zanima. Bistveno vprašanje je, kaj storiti?

Mislim, da smo ˝blogerji˝ končno prišli do točke ˝nič˝…

Na kaj ciljam? Kar nekaj je bilo tožb ali poskusov le teh, zaradi razžaljenosti, nestrinjanja z našimi zapisi. Mislim, da je prišel čas, da udarimo nazaj… Kako? Kolikor vem, že obstaja združenje SLO blogerjev kot neka ˝inštanca˝ in kolikor sem v tem letu spoznal, nas ni malo. Verjetno vsi poznamo nekoga, oz. nekdo pozna odvetnika, ki bi lahko prevzel ˝primer˝. Menim, da imamo blogerji lepo priliko prvič pokazati, da nismo ˝imaginarni˝ in da za svojimi besedami dejansko stojimo, oz. da obstajamo…

O čem govorim? Menim, da bi lahko dotično gospo (gospodično), lahko spravili na sodišče zaradi ˝obrekovanja˝ in zaradi javnega blatenja kulture v nastajanju. Kolikor mi je znano (sicer nisem pravnik), imamo to možnost.

Moja ideja je, glede na to, da nas ni malo (Had govori o številki 10.000), ampak jaz ciljam na nas 500, ki bi lahko za svoje dobro ime, oz. za svojo persono naredili nekaj kar je prav. Če vsak donira samo 10EUR, verjetno lahko dobimo zastopnika, ki nas bi bil voljan (najbolje bi bilo, če bi bil eden izmed nas blogerjev), zastopati pred roko pravice.

Dejansko imam dovolj obtoževanja z marsikatere strani, da sem ˝pomankljiv˝ v svojem ˝duhu˝. Verjetno živim bolj pisano življenje kot marsikdo, ki obtožbe postavlja, a se do sedaj s tem nisem ravno obremenjeval…

A, ko me nekdo postavi na ˝sramotilni oder˝, menim, da je šel predaleč. Predvsem ker gre tu za osebo javnega značaja

Kaj bi želel s tem doseči? Ne želim nekih ˝hvalospevov˝ ali nekih ˝pirovih˝ zmag. Vse kar želim, je javno opravičilo osebkom, ki živimo tudi v ˝prihodnosti˝. Tistim, ki smo že davno dojeli, da svet okoli nas ni zgolj en, in da v ˝našem˝svetu obstaja cel kup prednosti, katerih se ˝zunanji˝ obiskovalci ne zavedajo.

Zato vas SLOVENSKE BLOGERJE sprašujem naslednje – ali smo toliko močni, ali smo toliko ponosni na svoje početje, da rečemo temu – NE? Ali si želimo tega, da nas zaničujejo, oz. se norčujejo iz nas, kadar jih je volja? Ali obstaja točka, kjer bomo rekli dovolj?

No, mislim, da je to tista točka, kjer so nas ˝zadnjič˝ preizkusili. Ali se strinjamo?

Nosili bomo posledice, vendar jih bomo zgolj zaradi tega ker smo. Kaj bomo storili? Sedli in dali glas, ali pa bomo dali vedeti, da z nami ni kar tako za pometati?

 • Share/Bookmark

7 odgovorov na “Nehajte prosim! Kaj pa če smo šele pričeli?”

 1. 1 NeMirna NeMirna
  05:41 - 9.08.2007

  !! Jaz sem osebno prizadeta in žali moje ime. Kar nekaj ljudi, ki jim j einternetna kultura tuja, je dobilo ob njenem uvodniku še bolj negativno prispodobo in s tem sem v njihovih očeh kot bloger in aktiven pripadnik te vrste dobila še bolj sumljivo podobo. Torej blogres je neke vrste druženje čudnih, ki se skupaj zadrogirajo z znanimi in neznanimi substancami – po besedah sodelavke. Ampak … ima sploh smisel se ukvarjat s takimi, obrnjenimi ‘u rikverc’?

 2. 2 drmagnum drmagnum
  08:04 - 9.08.2007

  Se strinjam s tvojim razmišljanjem. Vidim pa, da je provokacija del medijskega obnašanja, žalitve pa osnova na kateri naj bi stvari dobile svojo težo. Počakajmo, morda se bo kdo od novinarskih kolegov javil in pokazal svoj pravi obraz do tistih ki žalijo in blatijo.

 3. 3 Saša Gerčar Saša Gerčar
  08:23 - 9.08.2007

  Sem zraven, če bo. Žal pa nisem pravnik. Pravnike pa ja, poznam … ampak takšne za poslovno rabo, samo mislim da takšne pozna vsak od nas. Najbolje bi bilo, če bi bil kakšen s srcem pri stvari …pravnik-bloger.

 4. 4 Peter
  09:13 - 9.08.2007

  meni se tudi zdi, da s to žensko nekaj ni v redu…resno je ogrožena, ko se loti takšnih napadov…

  obstaja en fin stavek…to kaj ta gospa počne mene spominja na projekcijo…kaj ne mara pri sebi projicira na druge ljudi…nezavedno seveda…

  ja, jaz se dostikrat sprašujem kaj je boljše v takih primerih, udariti nazaj ali pa pogledati nazaj v svojo smer in lepo živeti naprej…

  ker včasih tudi udariti nazaj naredi več škode kot koristi…

  to je isto kot dajanje nasvetov…neumni jih noče, pametni jih ne potrebuje…

  sam sebe nekako ne identificiram z blogerejm, a bi tej gospe z veseljem stopil na prst…:-)

 5. 5 Človek Človek
  14:42 - 9.08.2007

  @Nemirna… Kaj sploh so neznane substance? :D Ali se splača ukvarjati? Mislilm, da se splča zaradi vidika, ki sem ga pisal zgoraj… Nas želijo ˝cenzurirati˝ in nam na pleča natovarjati marsikateri ˝greh˝, medtem, ko si bodo klasični časopisi očitno dovoljevali karkoli… Če jim bomo pustili, bomo dejansko to kar nam očitajo, nesposobni introverti… Seveda to govorim kako izgleda… Filozofsko gledano pa seveda ni pomembno, saj sami vemo kaj je res….

  @drmagnum, ja tudi sam čakam na to, a so očitno vsi na dopustu :D

  @Saša, fino, upam, da bo do česa prišlo… Konec koncev mislim, da pravnika niti ne bomo potrebovali, saj bo dovolj zgolj grožnja, ker je obtožnica lepo sestavljena, saj še n bilo primera, da bi nekdo tako močno žalil neko skupnost…

  @Peter… ja verjetno je kar nekaj ˝potencianih˝ razlogov za njeno početje. Ampak vseeno mislim, da ne smemo biti tiho. Kako to misliš, da se ne identificiraš z blogerjem? Pa saj pišeš blog? :D Mislim, da tukaj ni ciljala (ali pa je pa ji ni uspeo), zgolj na neki del pišočih v BLog, temveč na vse nas, ki se nahajamo tu gor… Tako, da je rekla, da tudi ti uporabljaš neznane substace :D :D

 6. 6 Peter
  14:58 - 9.08.2007

  ja, pišem blog…ampak ne vem…nekako se ne morem poistovetit z nazivom bloger…ja, čudno se sliši, ali tako se počutim…

  hja, jaz uporabljam same znane substance…:D

 7. 7 Človek Človek
  15:04 - 9.08.2007

  hmm, saj nekako razumem… dejansko se je neogoče poistovetiti z nečim, kar nima definicije… (ali pa jo sam ne poznam) :D Samo znane substance? potem si odrešen velikih muk, ker sam pričakujem obisk kake inštitucije, ki bo prišla preverit, kaj to uporabljamo, katere so te neznane substance. Seveda ne bi imel nič proti, ker tudi mene zanima kaj naj bi to bilo :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !