Magdalena 007, II del

No tako, stresli smo goro, rodila se ni niti miš. :D

Najprej naj se pohvalim z devetim mestom v kategoriji promotional films, ki sva ga bila s prijateljem Blažem izredno vesela. Sicer sva si to nagrado prisvojila na svoj način, saj je bilo v tej kategoriji 8 finalistov, za ostalo se pa ne ve nič. Ne kaj smo naredili napak, ne kaj so sploh iskali, ne zakaj so zmagali tisti ki so. Sicer je član žirije češkega porekla nekaj povedal o tem, na koncu prireditve, vendar so bile njegove besede meta jezik, oz. po domače ni povedal nič. Povedal je, da so iskali nekaj posebnega, čustvenega, osebnega… Kje je bilo to v briefu?

No najin pokal je vseeno tukaj:

Sicer znajo organizatorji zanikati nagrado prazen kozarec, vendar se s tem ne obremenjujem. :) Neka splošna ocena vsega skupaj ni ravno negativna, vendar glede na to, katera po vrsti je bila že ta prireditev, bi lahko bila boljša… Bolj kreativna…

Nad zmagovalci so bili navdušeni predvsem člani žirije in zmagovalci sami. Predvsem verjetno zaradi nerazumevanja določenih del. Ne vem. Nočem se prenagliti in reči, da je bilo kaj naštimano ali kakor koli drugače, dokler ne izvem celotne slike, ki mi jo ni uspelo dobiti tam, zato se moram še dodatno pozanimati o nekih stvareh ki so me begale. Čudno je izpadlo vse… Vendar verjamem, da obstajajo razlogi in da upad zanimanja za ta dogodek ni povezan z izbori oz. s samimi nagradami….

Zato bom ta del dodal drugič. Moram pa priznati, da je bilo pa kar nekaj izrednih del, neke ideje so bile tako enostavne in dobre, da je prav noro. Najbolj mi je ostala v spominu Amnesty Envelope – delo mislim da, avstrijske ekipe:

Vir: www.magdalena.org

Druga enostavna ideja, ki je za mene zadela bistvo, je izdelek Milionar, ki je bil namenjen kot plakat za povečanje obiska kulturnih ustanov. Zmagovalci sicer ne vem od kod so, dobili pa so zlati modrc v svoji kategoriji.

Vir: www.magdalena.org

Na sami strani magdalene si lahko ogledate še več izdelkov, škoda ker ni filmov, vendar se bodo verjetno kje pojavili…

Sami smo prijavili idejo, ki je nekako namenjen dvema uporabnikoma. Po eni strani mogoče ministrsvu za okolje (ali kateri organizaciji, ki se ukvarja s stanjem na zemlji).

Zavedamo se, da se zna zgoditi napoved strokovnjakov in da bo na zemlji pomanjkanje vode povzročilo katastrofo, zato smo na to želili opozoriti. Seveda na naš način, malce hudomušno in skozi uganko. Po drugi strani pa je to lahko tudi ideja za ponudnike različnih stekleničenih voda.

Sama zgodba je del uganke, ki gre takole:

Moški stopi v lokal, naroči vodo. Natakar mu da vodo in mu na čelo prisloni pištolo. Moški se zahvali in gre. Kaj se je zgodilo?

No ko sva z Blažem to uganko slišala, sva porabila kar nekaj časa, da sva obupala, saj sva imela v glavi različne zgodbe, komplicirane in manj komplicirane, nato pa sva izvedela odgovor.

:D

No iz tega je sledila ideja, da je to odličen prikaza za tisto kar sem pisal zgoraj in smo to nekako sestavili takole:

Kvaliteta je prirejena za net…

Oglas voda je umaknjen zaradi komercialnih interesov… To je na kratko o tem. Veliko bolj kot vse skupaj pa me je navdušil zopet sam Maribor.

To mesto bi moralo imeti v nazivu – slovenska Čustvena Prestolnica.

No pa naj se še malo dotaknem organizacije same. Kot sem že rekel bi pričakoval malce bolj ˝user friendly˝ vse skupaj. Preveč je bilo vse razkropljeno in tisti, ki nismo tako pogosto tam, smo se kar lovili…

Pa tudi ure so bile rahlo čudne. Zabava in ogledi niso bili združljivi… Zato smo zamudili večino ogledov :D Petkova zabava je bila z mojega vidika idealna glasbena izbira, za 30-50 ljudi. Med njimi sem bil sam :)

Sicer sem zamudil pričetek, vendar sem imel občutek, da so zgrešili z izborom. Izredno dober break beat, ki sta ga izvajala mislim, da LucyRock je bil prezahtevna glasba za občinstvo, ki je bilo po večini sestavljeno iz udeležencev Magdalene. Ta glasba je že tako ali tako sama po sebi nerazumljena v Sloveniji, kar smo doživeli že red dvema letoma, ko smo organizirali Ministry of Sound event v Celju in takrat povabili Elite Force, kot najboljšega predstavnika te zvrsti. Vendar se je ob njegovem nastopu zgodilo to, da se je plesišče v desetih minutah več kot zdesetkalo. Tudi tukaj je bil odziv enak. 30 nas je plesalo, ostali so strmeli… Mislim, da bi bilo bolje če bi se zabava s tem končala in da bi bil line up lahko drugačen. Zaradi energije same… Vendar kot sem rekel. Meni je bilo čudovito. Zato smo se tudi proti koncu večera z DJi pogovarjali o morebitnih skupnih idejah in projektih, ker smo dejansko zaradi centralne Ljubljane Štajerci in Gorenjci preveč ˝oddaljeni˝ , vendar pa imamo podobne poglede in enako srčnost, ki v prestolnici pač manjka. V prestolnici je najprej denar, mi pa razmišljamo pač o nekih drugih stvareh, kot je razvoj… Upam, da ideje ne bodo splavale po vodi.

No tako, to je na kratko to, dogajalo se je še veliko tega, vendar o tem mogoče kdaj drugič.

 • Share/Bookmark

2 odgovorov na “Magdalena 007, II del”

 1. 1 snow snow
  19:56 - 21.05.2007

  he,he,he,čestitke za pokal,bo pa naslednjič bolše

 2. 2 Človek Človek
  22:19 - 21.05.2007

  he he snow, pa še dejansko je od tam, sva si ga ˝sposodila˝ :lol:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !