THE CENTURY OF THE SELF

Medijska hiša BBC je pod taktirko režiserja Adama Curtisa ustvarila leta 2002 dokumentarec z naslovom The Century of The Self.

Dokumentarec v štirih delih se sprehodi skozi prejšnje stoletje in nazorno pokaže mehanizme, s katerimi katerim so oglaševalci dosegali spremembe miselnosti današnjega človeka, tako v poslu kot v politiki.

The century of the self se konča z mislijo o ˝Samozavedanju˝ potrošnika, kot novo obliko demokracije imenovano Consumer Democracy.

Kako je vse skupaj nastalo in za čigave interese gre je izredno nazorno prikazano, vse skupaj pa se prične s Freudovo Interpretacijo sanj, katero za te namene izkoristi njegov nečak Edward Bernays.

Prvi del, ki ga objavljam tukaj nosi naslov Happiness Machines. K ogledu vabim vse, ki vas zanima, zakaj je danes tako kot je, kako je Blair prišel na oblast, ali še obstaja politična levica in kaj čaka Slovenijo v prihohodnje.

Oddaje sem dobil na Google video, tako da ne nosim nikakršne odgovornosti o avtorskih pravicah, saj samo preusmerjam.

Tistim, ki vas moti gledanje ˝on-line˝ pa predlagam download samega filma (klik na download na desni strani videa, ki ga potem predvajate s pomočjo predvajalnika google video player, ki ga dobite tukaj

http://video.google.com/videoplay?docid=-2637635365191428174
  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !