Časnik Finace odpira Univerzo kave?

Ravnokar sem prebral članek Kje so nekadilske kavarne v Sloveniji, objavljen v današnjih financah.

Članek je očitna propaganda za protikadilski zakon, ampak ne glede, na to, da se mi ne da več razmišljati o tem in da sem se že s tem sprijaznil, ne morem preko tega, da naj nas že nehajo imeti za norca.

Razmišljam predvsem o tem, kdaj je ta časopis postal ˝rumen˝ in kdaj so se odločili, da bodo s svojimi članki konkurirali S. Novicam…

Kako sem prišel do teh dveh zaključkov? Citiram iz članka:

Medtem ko nam v Cafetinu ni uspelo nikogar priklicat pa so nam v Čajnici Jasmin dejali, da so njihovi gostje nad prepovedjo kajenja navdušeni. Ocenjujejo, da zaradi prepovedi nimajo nič manj obiska oziroma ga imajo celo več. Določeni gostje namreč želijo uživati ob pijači brez cigaretnega dima, ob tem pa dodajajo, da je to bolj prijetno tudi za otroke. Lastniki čajnice si želijo podoben režim tudi v ostalih gostinskih lokalih in z veseljem pričakujejo uveljavitev prihajajoče novele zakona o omejevanju kajenja v javnih prostorih.

Ne vem od kdaj je za novinarja dovolj dobra neargumentirana novica, mnenje lastnika lokala, ki niti pod razno ne more reči, da jim gre slabo.

Naj sam pojasnim nekaj dejstev v tem primeru. Ker je pač lokal v moji bližini in ker se v tej okolici zadržujem dovolj časa, lahko trdim, da je po eden najslabše obiskanih na Bledu (primerjamo ga lahko z nekaterimi iz centra, vendar oni svoje slabosti zakrijejo z vikendi), kjer od časa do časa sedijo kakšni tuji turisti, ki so verjetno kupili čaj v istoimenski prodajalni čajev poleg samega lokala. Seveda je stvar merljiva po dohodku, vendar teh podatkov ne bomo dobili, lahko pa to enostavno sklepamo tudi po številu zaposlenih in prisotnih na delovnem mestu ob istem času…

To, da jim gre izredno dobro se tudi ne sklada z mnenjem, ki je opisano v samem članku, saj ne vem zakaj bi se lastnik tega lokala obremenjeval s tem, kdaj boi sprejet zakon, v kolikor mu gre seveda dobro.

Ampak Slovenci smo takšni. Že zaradi tega, ker je Finacial Times pohvalil kavarno Illy v Zagrebu, kot inovativno, se nam zdi že nekaj izredno pomembnega. Ob tem pa nam število 16 sedežev očitno ne da nikakršne povezave, zakaj stoji ta lokal, z imenom Illy. Jaz jo seveda vidim, ker mi je jasno, da ta lokal ne more preživeti zgolj od obiska, saj od 30ih kav na uro ne moreš niti plačati zaposlenega, kaj šele, da bi bil to posel.

Ne vem kaj želijo Finance doseči z omenjanjem tako trapaste besedne zveze kot je Univerza kave v Trstu, ko govorimo o instant kavi, vendar se jim to očitno zdi tako fino in kul izraz, da mimo njega niso mogli. Ne glede na to, da je njihova kredibilnost že tako omajana, imajo očitno preveč naročnikov, da si lahko privoščijo takšne in podobne oglase, ki ne koristijo nikomur, njim pa verjetno na dolgi rok še manj…

Šifrer poje, Vse manj, je dobrih gostilen, sam si ob melodiji požvižgavam da vseeno jih je več, kot dobrih časopisov….

 • Share/Bookmark

7 odgovorov na “Časnik Finace odpira Univerzo kave?”

 1. 1 barbiblond barbiblond
  12:34 - 20.04.2007

  Res, vse skupaj je žuta štampa, ampak tale z Jasminom je pa posebej bosa. Tudi jaz sem v bližini in po mojem opazovanju jih v tem koncu več pokopljejo, kot jih je videti v čajnici, čeprav vsem želim več obiska, ker je tukaj vse ena žalost. Do Financ sem včasih gojila veliko spoštovanje prav zato, ker se sama preveč ne spoznam na te zadeve, ampak vedno bolj opažam, da niso preveč resni.

 2. 2 Človek Človek
  12:54 - 20.04.2007

  Ja saj to, kako hitro so padli iz dejansko nekaga časopisa, ki je obetal… Ampak kaj čmo, to je smer, v katero se giblje današnji svet…

 3. 3 reksi
  13:45 - 20.04.2007

  po financah posežem tako kot po direktu: zjutraj ob kavi, za 10 minut. Zame je dost, oz. celo preveč.

 4. 4 reksi
  13:47 - 20.04.2007

  včasih je resno obetal, imelo me je, da bi se naročil. K sreči se nisem, občasno vzamem Finance v roke ko srebam kavo v kakšnem lokalu. Kadar je Direkt zaseden ….

 5. 5 Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew
  17:42 - 21.04.2007

  heh, ta članek je očitno res bolj “rumen” in ne, za finance se ne spodobi. sicer pa sam tudi zagovarjam zakon… me boš zaradi tega imel kaj manj rad? :oops: :mrgreen:

 6. 6 Človek Človek
  19:57 - 21.04.2007

  Mmm, manj rad? A te mam sploh lahko še manj :lol: Ma kar se tega in vseh ostalih zakonov tiče… Ni problem, pač zakoni morajo biti, samo naj imajo ˝jajca˝, pa rečejo, od danes naprej bo tako in pika… Ne pa da se še norca delajo z nekimi kvazi razlogi….

 7. 7 Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew
  20:38 - 21.04.2007

  ej, v vsaki šali je malo resnice :D saj vem da boš rekel, da v tvoji jo je pač veliko, ampak okej :D

  hja, ne moreš kar reči “tako bo in pika”… moraš imeti neke razloge. tukaj so pač težko dokazljivi oz. malček za lase privlečeni, ampak okej, rabili so jih, če so hoteli nekaj upravičeno narediti. o tem bi se dalo res veliko razpravljati, ampak se mi ne da ravno :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !